Balears és cada dia que passa més interreligiosa (i també laica) i no tothom celebra el Nadal. És més, si analitzam la procedència religiosa dels nous habitants de les Balears i la secularització de part de la població autòctona, probablement cada vegada se celebra menys. El cas és que a Balears hi ha milers de famílies illenques o immigrants que per motius religiosos o ideològics es mantenen al marge d'unes festes que els mateixos cristians troben sovint «massa comercial».
Precisament, ni tan sols tots els cristians es posen d'acord en celebrar el Nadal el mateix dia. De fet, els cristians ortodoxos, la majoria d'ells procedents dels països de l'Est d'Europa, «celebram el Nadal tant el dia 25 de desembre (és el cas dels romanesos i dels búlgars) com el dia 7 de gener (els russos i els d'altres nacionalitats)», segons ens explica l'arximandrita Makari, representant d'aquesta confessió cristiana a l'Estat espanyol i Portugal, i que resideix a Palma. Igualment, Makary ens informa que la seva comunitat celebra un servei religiós nocturn el dia 24, que podrien qualificar com una mena de «matines» ortodoxa.
Una altra comunitat important, no ja pel seu nombre d'adeptes sinó per l'empenta que ha deixat a Balears, és l'hebrea. A Mallorca està representada per Shaul Friberg, que gestiona una sinagoga al carrer de Monsenyor Palmer. Friberg tampoc no celebra el Nadal, tot i que entén que les administracions es gastin doblers per celebrar-lo «perquè en la pràctica això no és un Estat aconfessional, és catòlic».
Així i tot, els jueus celebren la Khanucà, una festa que se sol celebrar cada any entre el dia 18 i el 25, i que enguany precisament es fa dia 25. La Khanucà o festa de la llum commemora «un miracle que succeí després que Israel s'alliberàs del domini grec i que consistí en el fet que l'oli, que just podia il·luminar els alliberats durant un dia, els il·luminà aquell pic durant 8 dies».
Si l'esmentat anteriorment és un ventall de maneres diferentes de fer festes en aquestes dates sense coincidir totalment amb la tradició catòlica, també hi ha ciutadans a Balears que tenen poc a veure amb la cultura grecoromana però que sí celebren el Nadal. Santiago Cáceres és un equatorià que es dedica a la venda ambulant i ens explica que «som inques però també celebram el Nadal perquè hem acceptat la religió cristiana». Cáceres assegura que passarà el Nadal «sopant indiot» (potser influït pels pastors dels Estats Units que estan reevangelitzant Amèrica del Sud).Per la seva banda, un amic de Cáceres, també equatorià, afegeix que «nosaltres som inques i tenim una religió antiga pròpia, però el món ens prendria per beneits si continuassim pregant al sol, que és el nostre déu Inti. Per això som cristians».