J.S. / G.V. Felanitx.
L'Ajuntament de Felanitx donà dilluns per unanimitat el vistiplau a la moció de batlia presentada pel Partit Popular, mitjançant la qual s'aprova el projecte modificat de la via de ronda nord, que havia quedat paralitzada per les deficiències en l'avaluació del seu impacte ambiental. D'aquesta manera, i una vegada corregides totes les deficiències, s'hi inclou la nova relació de propietaris i de béns afectats al tram per on discorre dins la limitació de l'entorn del BIC del celler Cooperativa de Felanitx.
Ara la Sala tornarà a enviar una còpia d'aquests documents, un cop redactat també l'informe per reduir l'afectació acústica, a la Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca i a la Comissió Balear de Medi Ambient.
Tot i l'aprovació per unanimitat, la moció suscità polèmica i provocà un debat encès entre els diferents grups polítics amb representació al Consistori felanitxer. El portaveu d'Unió Mallorquina, Miquel Julià, assenyalà que en contra del que afirma la batlessa, Catalina Soler, que «culpa a través dels mitjans de comunicació el Consell de Mallorca d'aturar la ronda, és l'Ajuntament qui n'endarrereix el projecte». Així, es demanà com és que «el Govern de Jaume Matas pot construir 30 quilòmetres d'autopista en tan poc temps i a Felanitx per fer-ne tres pams se necessita tant de temps». «No es pot jugar amb coses de primera necessitat per al poble», afegí Julià. El representant del PSOE, Pere Massutí, també atribuí a l'equip de govern local la paralització de les obres i els reprotxà que «frenau l'actuació i, per tant, no teniu intenció política de tirar-la endavant». Nicolau Barceló, d'EU-EV, manifestà que la intervenció «ha entrat en una situació d'incertesa des de fa molt de temps: tots hi votam a favor, però després la tramitació no avança i ara ja no serà possible fins l'any 2008».
Joan Bordoy, regidor d'Urbanisme, replicà que «s'ha fet tot allò possible per no perdre ni un dia» i que «culpar-ne el Partit Popular es ridícul i electoralista».
En la sessió plenària també s'hi aprovà la moció del PSOE, objecte d'algunes esmenes, per establir dos dies de festa per a Cala Ferrera. Així, es decidí, si és possible canviar el calendari de celebracions, que els dies festius al nucli costaner siguin per Sant Antoni el mes de gener, i per Sant Agustí el mes d'agost.