algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els alcudiencs reviuran el passat amb pel·lícules antigues a la Fira

La I Mostra Documental «Alcúdia de cine» s'inicia avui capvespre

Els alcudiencs reviuran durant la fira d'aquest cap de setmana el temps passat amb motiu de la I Mostra documental de l'Arxiu Municipal d'Alcúdia. Aquest material audiovisual servirà per mostrar la tasca de recopilació realitzada per l'arxiver Antoni Mayol al llarg d'aquests darrers mesos.

Aquesta primera campanya ha servit per recaptar fons de particulars i institucionals. En aquest sentit, tant el batle de l'Ajuntament d'Alcúdia, Miquel Ferrer, com l'arxiver agraïren molt la col·laboració de particulars.

Així, els espectadors podran gaudir de les imatges de la visita del príncep d'Astúries al campament de la Victòria. Es tracta d'un material divers on els alcudiencs podran aprendre com els seus pares, padrins i repadrins vivien, com es vestien o com ha anat evolucionat el municipi amb l'arribada dels turistes.

La projecció inaugural de la mostra de pel·lícules serà avui a les 19.15. Dissabte i diumenge les projeccions s'iniciaran a les 10 del dematí i es perllongaran fins passades les 21.35 hores.

A més a més de fons cinematogràfics propis, l'Arxiu municipal d'Alcúdia ha obtingut una còpia de les filmacions existents en altres institucions. De la Filmoteca de Catalunya, i a través del propietari dels drets d'autor, Mateu Bordàs, s'ha aconseguit una còpia de la pel·lícula del seu oncle Francesc Bordàs Unos días de dolce farniente en el Mal Pas, de l'any 1923, document més antic de la secció i que fou realitzat durant les vacances de Bordàs i la seva família a Alcúdia.

D'altra banda, l'Arxiu municipal també ha adquirit els drets sobre vuit documents cinematogràfics del Centro de Documentación Archivo Histórico NO-DO de RTVE de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.