nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Consell utilitzarà les cendres de la incineradora per asfaltar les carreteres

La revisió del pla de residus també preveu tractar fems procedents de Menorca i Pitiüses


El Consell de Mallorca exigirà a les empreses constructores que utilitzin les cendres que genera la incineradora de Son Reus per asfaltar les carreteres de l'Illa.

Així ho preveu la revisió del pla de residus que s'aprovarà dilluns en el ple de la institució insular, després que ahir passàs el tràmit de la comissió informativa.

Les cendres i les escòries -aquestes darreres ja s'utilitzaven- també serviran per a la fabricació de materials de construcció. Una novetat més del pla assenyala que la planta de Son Reus també podrà tractar els residus procedents de Menorca, Eivissa i Formentera, quan els Consells ho sol·licitin.

La modificació de l'esmentat pla director de residus implicarà l'ampliació de la planta de Son Reus. Els forns (un o dos) que es construiran tindran capacitat per cremar unes 300.000 tones més de fems.

El projecte rebrà els vots favorables d'UM i PP. l'abstenció del PSIB i el rebuig del PSM i EU-EV.

El pla, que se sotmetrà a debat, preveu una inversió global de 325 milions d'euros, dels quals 276'6 estaran destinats a l'esmentada ampliació.

Les modificacions en el sistema de recollida de residus ha obligat a fer una sèrie de modificacions per poder adaptar les cinc estacions de transferència ja construïdes.

També s'hauran d'escometre obres de millora i adaptació a les plantes ja existents. En la de selecció d'envasos s'invertiran 995.998 euros; en la planta de metanització 9'3 milions i en la millora de les dues plantes de compostatge, 640.000 euros. El cost de la planta d'escòries pujarà a 4'5 milions i la construcció d'un abocador de seguretat necessitarà una inversió de 829.700 euros.

Amb les novetats previstes, la planta incineradora ubicada a Son Reus, en la qual hi ha construïts dos forns, tindrà capacitat per cremar gairebé el doble de les 300.000 tones que incinera en l'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.