nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

EU, EV i ERC escenifiquen un acord inicial per formar coalició el 2007

Reclamen unitat per «derrotar la dreta abans que sigui massa tard»

Teòricament s'havien reunit per analitzar l'actual situació política, però el cert és que Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana de Catalunya deixaren ahir ben paleses les seves intencions de pactar una única llista electoral de cara als comicis autonòmics del 2007.

Més endavant els membres del «tripartit» també pensen estendre la mà al PSM, tot i que són conscients que els nacionalistes són, ara per ara, bastant reticents a una coalició «progressista», similar a la que es va presentar a les darreres ganerals.

Segons el coordinador d'EU a Mallorca, Miquel Rosselló, l'esquerra necessitat unir-se «per derrotar la dreta abans que sigui massa tard». I és que, en la seva opinió, «el nivell de destrossa» que està generant el pacte de governabilitat entre Partit Popular i Unió Mallorquina «comença a ser irreversible». Rosselló feia referència a l'impacte mediambiental i social d'algunes de les actuacions de l'Executiu balear i del Consell de Mallorca, com ara les autopistes que s'estan construint o l'ampliació de la incineradora.

D'altra banda, el president d'ERC a les Illes, Joan Lladó, al·ludí a la necessitat que les forces d'esquerra col·laborin per «treure més profit de les estratègies de cada un dels partits». Els contactes entre les tres organitzacions continuaran produint-se els pròxims mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.