algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
18°

Aprendre a navegar per internet en seixanta minuts amb Todos.es

Un bus ple d'ordinadors i un informàtic mostren l'ús de la xarxa


Amb la finalitat que els ciutadans de les Balears aprenguin a navegar per internet, el Ministeri d'Indústria va posar en marxa a l'arxipèlag el projecte Todos.es el mes d'abril passat. La iniciativa consisteix a posar dues unitats (una de mòbil i una altra de fixa) que permetin, de manera gratuïta, l'accés lliure a la web.

Per assolir el primer punt i aconseguir un local transportable amb ordinadors i connexió a internet es va pensar en un autobús que disposa d'una antena parabòlica. Però no es tracta només de crear un punt mòbil d'accés a la xarxa, sinó de donar també certs coneixements bàsics a aquells que no hi hagin navegat mai. Per això es va col·locar un informàtic que ofereix classes als visitants perquè aprenguin a moure's per la web.

El nom de l'instructor és José Manuel Sirvent, que ens fa un petit resum del que té a l'abast l'usuari del bus: «Tenim 40 ordinadors equipats amb les darreres tecnologies, amb programes per fer classes generals. També hi ha un accés per a discapacitats amb un ascensor i tres ordinadors per a ells». A més, ens explica que l'objectiu de Todos.es és ensenyar què és navegar i a manejar coses bàsiques com un cercador, el xat o el correu electrònic.

Això ho fa Sirvent en una hora, tot i que entre la pujada i la davallada al bus assegura que es queda en 45 minuts. Així mateix diu que «molts dels grups que vénen aquí no han tocat mai cap ordinador potser perquè en tenen por o en tenen un a ca seva, però no l'empren».

En aquest sector de navegants amb por hi serien les persones majors i un gran nombre de dones casades, que en general no toquen cap material informàtic perquè, tot i que en tenen a les seves cases, no els utilitzen. Segons Sirvent, les persones d'entre 25 i 50 anys són les que més controlen la web, però encara tenen alguns dubtes i els sol fer por comprar per internet.

Al curs d'iniciació a l'ús de la xarxa també se solen fer alguns exercicis per aprendre a fer anar el teclat i el ratolí. Això es du a terme a través de petits jocs molt entretinguts en els quals l'objectiu és aconsseguir fer click sobre les icones que es mouen per la pantalla o moure el ratolí per recollir les peces d'un ordinador que cauen del cel.

Cada activitat té una puntuació en funció de la velocitat i la precisió amb què es faci. Al final se sumen totes en un resultat global que permet a l'informàtic saber si l'usuari està realment preparat per anar per internet o si encara n'ha de repetir alguna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.