algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

El Rita comença a inundar la devastada Nova Orleans

Nova Orleans reviu les inundacions mentre la gent abandona les zones devastades

73950
Els barris més pobres de Nova Orleans s'han tornat a inundar.


Rita disminuí ahir horabaixa a la categoria tres, d'un màxim de cinc a l'escala Saffir-Simpson, amb els vents màxims a 201 quilòmetres per hora, segons informà el Centre Nacional d'Huracans (CNH). «Rita mostra tendència a un lent debilitament, però s'espera que encara arribi a terra com un perillós huracà». Les previsions apunten a l'arribada de Rita entre aquesta matinada i el dematí d'avui.

Però, a pesar de tot, i sense haver encara arribat a terra, les pluges de Rita començaren ahir a fer els primers dessatres. Un dic de Nova Orleans ja afectat pel Katrina es desbordà i inundà de nou els carrers d'un dels barris més pobres de la ciutat. Segons testimonis, l'aigua ja es trobava a l'alçada de la cintura i pujava a un ritme de deu centímetres per minut. Les autoritats asseguraren que no hi havia residents.

L'apropament de l'huracà ha paralitzat les operacions de rescat dels cossos encara atrapats per la tragèdia del Katrina. El Govern dels EUA ha desplegat més de 50.000 soldats de la Guàrdia Nacional, la Reserva, l'Exèrcit, la Marina i la Infanteria de Marina a la zona afectada pel Katrina i que ara espera el Rita. El Pentàgon té a la regió 26 helicòpters que realitzaran l'evaluació de danys, recerca i socors i evacuació mèdica. El president Bush visità ahir la zona per controlar les operacions.

Fins al moment, devers dos milions de persones han fugit de les zones en perill, la qual cosa ha causat retencions a les vies de sortida d'uns 160 quilòmetres. El caos en aquesta fugida deseperada ha provocat ja diverses tragèdies, com ara la mort d'una conductora major per una onada de calor mentre estava aturada en un embós i l'incendi d'un autobús en el qual viatjaven 43 residents d'una llar de la tercera edat de Houston, i que deixà vint-i-quatre morts.

Les benzineres comencen a esgotar els seus recursos i l'abandonament a la via de vehicles que s'han quedat sense benzina dificulta encara més l'evacuació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.