nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

El PP illenc fa costat al recurs contra la Llei de Matrimonis Homosexuals

Maria Salom al·lega que s'han de resoldre els dubtes envers el nom de les unions i el dret a adoptar

La portaveu adjunta del Partit Popular (PP) al Congrés dels Diputats, Maria Salom, electa per Balears i membre de la directiva regional, es va mostrar ahir partidària de presentar el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de Matrimonis Homosexuals.

La diputada inquera, en una entrevista a Ultima Hora Punto Radio, va voler disipar qualsevol dubte sobre la posició del partit recordant que l'opinió del PP balear i del PP al Congrés és la «del nostre portaveu, Eduardo Zaplana, que ha insistit en el fet que el PP presentarà un recurs d'inconstitucionalitat». Tot i això, Salom va remarcar que des del partit «defensam que totes les persones tenguin els mateixos drets, però discrepam sobre el nom que se'ls ha de donar a les unions homosexuals i també sobre el dret d'adopció».

La diputada va comprendre l'actitud d'alguns edils del PP que estan casant homosexuals perquè «s'ha de complir la llei», però advertí que «si es guanya el recurs, s'hauran de corregir les coses».

Finalment, respecte a quin missatge faria arribar als homosexuals i familiars de gais i lesbianes que militen o simpatitzen amb el PP, Salom va assegurar que «ser homosexual o heterosexual no té res a veure amb la tendència política d'un i dels altres. A tots els partits hi ha homosexuals i heterosexuals, hi ha gent de diferents creences i gent amb un tipus de cotxe o amb un altre. El que està clar és que el PP està a favor que totes les unions tenguin els mateixos drets i els mateixos avantatges».

Aquestes declaracions es produeixen després que el PSIB-PSOE instàs dimarts el PP balear i el Govern de Jaume Matas a «aclarir» la seva posició respecte al recurs. Igualment, la Secretaria d'Igualtat de Joventuts Socialistes de les Balears va mostrar el seu rebuig al recurs i va assegurar que aquest «és una prova més de la deriva integrista i ultradretana de la direcció del PP».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.