nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

El club nàutic s'Estanyol s'ampliarà tal com dicta el pla il·legal del 1995

El port esportiu tindrà 638 amarraments i un dic de 760 metres

Després de deu anys de processos judicials i mobilitzacions populars, el club nàutic de s'Estanyol s'ampliarà tal com dicta el projecte redactat l'any 1995 i que es troba des de fa gairebé un mes en fase d'exposició pública al departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Llucmajor.

Després de consultar les memòries, plànols i estudis de l'esmentat projecte, aquest diari ha pogut certificar que les obres que s'iniciaran en el litoral estanyoler es guiaran segons les mateixes pautes del projecte d'execució que va ser frenat fa deu anys per una sentència judicial.

Això no obstant, ara la nova Llei de ports ha proporcionat a l'ampliació del port esportiu de s'Estanyol el marc legal que no tenia llavors. L'ampliació del club nàutic de s'Estanyol suposarà passar dels 285 amarraments actuals a 638, construir un dic de 760 metres de llargada i un contradic d'un total de 320 metres.

Ambdós murs comptaran amb una alçària total de 2'5 metres i estaran afermats davall la mar a quatre metres de profunditat. També cal destacar que la construcció de les infraestructures abans esmentades farà desaparèixer el mollet d'ús públic situat en l'actualitat al costat de la carretera que condueix fins al nucli de sa Ràpita.

El projecte d'ampliació també preveu la fonamentació de quatre nous molls de pilons. Dos amb una llargària de 132 metres i dos més de 110 i 105 metres cada un. L'amplada total dels quatre molls serà de cinc metres.

El termini d'execució de les obres és de tres anys i segons la memòria del projecte el pressupost d'execució material ascendeix a 2'8 milions d'euros i el de la contracta a 3'4.

D'altra banda, l'Estudi d'Avaluació d'Impacte Ambiental indica que la superfície de la zona de servei consumeix 40.652 metres quadrats, la superfície de mirall d'aigua, 63.621; l'esplanada d'encallada, 17.157; la superfície d'amarratges, 20.157; i la superfície destinada a tallers 480 metres quadrats.

Així mateix, aquest projecte d'ampliació del club nàutic de s'Estanyol també preveu la construcció d'un nou edifici social de devers 1.200 metres quadrats que tendrà un cost total d'uns 450.000 euros, així com la creació d'una escola de vela i la dotació de tota una sèrie de magatzems.

Malgrat els múltiples contenciosos que arrossega tan polèmica empresa, a les sentències judicials i a l'oposició del veïnat de s'Estanyol, a l'actual porta del port esportiu penja des de l'any 1995 un cartell que anuncia la seva imminent reforma, ampliació i la venda d'amarratges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.