algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

Sanitat vol que Pimpollo pagui les despeses mèdiques dels afectats

A les Balears resultaren intoxicades 137 persones per salmonel·la

M.QUES./E.P.Palma.
El president de l'Agència Estatal de Seguretat Alimentària (AESA), Félix Lobo, assegurà ahir en el Congrés dels Diputats que el Ministeri de Sanitat estudia exigir a l'empresa causant del brot de salmonel·losi provocat per una partida de pollastres contaminats, el grup Sada, propietari de les marques Pollo Asado Sada i Pimpollo, la quantia total de les despeses mèdiques ocasionades a les CA per l'assistència als quasi 3.000 afectats.

Lobo defensà durant la seva compareixença davant la Comissió de Sanitat la «correcta i ràpida» gestió dels mecanismes d'alerta, que «va permetre la ràpida retirada dels productes contaminats del mercat», i insistí que l'únic responsable legal d'aquesta situació ha estat l'empresa, que modificà el sistema de canonades sense haver-ho comunicat a les autoritats. A més, ressaltà la importància d'impulsar el pla estatal avançat d'inspecció d'aliments, que integrarà les comunitats i tots els sectors de la cadena alimentària, ja que l'autocontrol «no és suficient» per garantir una completa seguretat alimentària.

Davant la possible quantificació de les despeses sanitàries originades per la «crisi del Pimpollo», realitzada per una associació de consumidors i que arriba a prop de 4 milions d'euros, Lobo afirmà que encara que no s'ha determinat cap quantitat, «no és un disbarat arribar a aquesta xifra comptabilitzant les hospitalitzacions, visites d'Atenció Primària, medicaments, etcètera».

Per altra banda, defensà la correcta actuació dels serveis epidemiològics de les CA, que varen permetre la retirada en unes hores de prop de 200.000 pollastres del mercat.

Cal recordar que hi va haver intoxicades 2.883 persones a tot l'Estat, de les quals 302 requeriren hospitalització i un afectat va morir. A Balears, la Direcció general de Salut Pública registrà 137 casos, dels quals 11 afectats hagueren de ser hospitalitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.