muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

Transports incorpora 10 trens i uneix Palma i Marratxí amb 98 serveis diaris

Els nous horaris, amb freqüències de 30 minuts a Inca, entraran en vigor l'1 d'octubre

77256
La Comissió del Canvi Climàtic va decidir incorporar nous serveis, aprofitant els nous trens.

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca incorporaran a partir del dissabte 1 d'octubre 10 nous trens que permetran reduir les freqüències de les connexions amb Manacor, sa Pobla, Inca, Marratxí i Palma. Aquest fou un dels acords presos ahir durant la Comissió de Canvi Climàtic del Govern. La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, explicà en aquest sentit que «el transport públic és essencial per evitar el canvi climàtic».

Precisament per aquest motiu, la vicepresidenta considera que es justifica «l'esforç important» fet per augmentar-ne les freqüències, cosa que es tradueix en una inversió de quasi 25 milions d'euros.

Per la seva part, la consellera d'Obres Públiques i Transport, Mabel Cabrer, es va encarregar d'explicar les millores introduïdes en l'SFM. Cabrer va explicar que en les línies que van fins a Manacor i fins a sa Pobla s'incorporaran quatre serveis nous, millora que permetrà que surtin de i cap a aquestes localitats un tren cada hora, en lloc d'un cada 70 minuts. Pel que fa a la línia que uneix Palma amb Inca, a partir de l'1 d'octubre estarà coberta per 66 trens diaris, en comptes dels 58 actuals, la qual cosa farà que la freqüència es redueixi fins als 30 minuts. En el cas de Marratxí, es passarà dels 88 serveis diaris que hi ha actualment fins als 98, cosa que permetrà als viatgers tenir a l'abast un tren cada 17, 18 o 25 minuts. Finalment, per les estacions que hi ha entre Palma i Marratxí, com Son Fuster, Verge de Lluc i Pont d'Inca, en lloc de passar-hi 61 trens diaris n'hi passaran 66. Cabrer també va explicar que l'octubre s'obrirà una nova estació, Enllaç, i que es podrà fer el trajecte entre Manacor i sa Pobla en 68 minuts, en comptes dels 86 actuals.

En aquest sentit, la consellera va recordar que de 875 usuaris del tren, el 20% prefereix els nous horaris, el 77% no té predilecció entre la situació actual i la que es donarà a partir de l'1 d'octubre, i el 3% s'estima més els horaris actuals. D'altra banda, una altra millora que s'introdueix serà que les màquines que acabin un servei no seran les que comencin el següent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.