muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
23°

Ausbanc vol que Consum sancioni el BBVA per frau de multipropietat

La Direcció General espera la denúncia per estudiar el contingut

L'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) demanarà a la Direcció General de Consum que sancioni el BBVA per la seva participació en un «frau» en multipropietat, després que una sentència obliga el banc a tornar els doblers a 18 afectats.

El delegat d'Ausbanc a Balears, Carlos Hernández, afirmà que demanarà una «sanció exemplar» a Consum, després que un jutjat de Palma hagi eximit 9 parelles de pagar els préstecs que durant 8 anys han abonat per vacances per torns, amb quantitats pròximes als 12.000 euros, subscrits amb la desapareguda empresa Blue Millenium. La sentència obliga el BBVA i els responsables de Blue Millenium a tornar els doblers ja pagats pels demandants.

Hernández qualificà les entitats citades de «còmplices d'una trama fraudulenta perfectament dissenyada que podria tenir uns 500 afectats a Mallorca. Els afectats explicaren que subscrigueren els contractes després d'una reunió en una oficina de Palma, on agents comercials, mitjançant agressives tècniques de persuasió, els convenceren per contractar de per vida el dret de passar una setmana de vacances en un dels 7 complexos de Blue Millenium.

Els contractes era obligatori abonar-los mitjançant un préstec del BBVA. Els usuaris es comprometien a pagar quotes anuals d'uns 300 euros, i hi havia la promesa de possibilitat de revendre els drets vacacionals, cosa que resultà falsa quan els clients ho intentaren.

Fonts de la Direcció General de Consum afirmaren que en el moment que s'interposi la denúncia s'estudiaran els fets i s'hi donarà el curs pertinent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.