nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Delgado repta Cañellas que digui, ja, si vol continuar o no al Govern de Calvià

El batle titlla de «boig» el portaveu d'UM per no donar-li suport en el darrer ple

67640
Carlos Delgado presidint ahir la Segona Trobada de Touroperadors i Hotelers de Calvià.

El batle de Calvià, Carlos Delgado, comminà ahir Isidre Cañellas que decideixi «d'una vegada» si fa comptes de continuar al Govern de Calvià o no. Una decisió que, sens dubte, condicionaria el futur, cada dia més negre, del pacte que PP i UM subscrigueren després de les darreres eleccions. El batle de Calvià, Carlos Delgado (PP), reptà ahir el seu encara soci de govern, Isidre Cañellas, que decideixi si desitja mantenir o no el Pacte. Escortat per tots els seus regidors -els quals comparà amb la «guàrdia pretoriana»- Delgado comminà Cañellas que «mogui fitxa d'una vegada si té personalitat o si li deixen a Palma», en clara referència a l'alternativa en la qual es troba UM i en menor mesura els populars de Carlos Delgado: trencar o no l'acord de govern que ambdues formacions subscrigueren l'11 de juny de 2003.

Quant a la resolució del comitè local d'UM a Calvià de demanar al president del PP balear, Jaume Matas, que «faci complir» a Delgado el «compromís adquirit a començaments de legislatura» amb els nacionalistes, el batle envià un encàrrec a Cañellas aconsellant-li que no passi la «patata» a Matas, i que han de ser les juntes locals de PP i UM les que han de resoldre la crisi de Calvià.

Això no obstant, i malgrat tot l'anteriorment apuntat, el batle manifestà que si Cañellas decideix no continuar a l'equip de govern el PP ho «lamentarà». Amb referència al ple extraordinari d'abans-d'ahir a l'Ajuntament de Calvià, Delgado es mostrà «molt satisfet» d'haver rebut el suport del vot del trànsfuga Joan Thomàs per incloure les obres de clavegueram del Toro al Pla d'Obres i Serveis. «Estic molt orgullós que l'ús del vot de Thomàs permeti dotar de clavegueram el Toro», afirmà.

Segons Delgado, Isidre Cañellas «s'ha tornat boig» perquè dimecres votà contra unes obres a les quals digué «sí» fa un any. També afegí que l'edil nacionalista «s'estimà més dir que el batle ha votat amb Joan Thomàs que dotar de clavegueram el Toro». «Està claríssim que ho féu premeditadament», denuncià Delgado després de reconèixer que el PP no consensuà amb UM els acords elevats a ple «perquè fa un any que Cañellas no assisteix a les reunions preparatòries». Finalment, el batle acabà les seves declaracions acusant-lo de «deslleial» i d'ordir al costat del PSOE una «estratègia traïdora».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.