lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El propietari des Fangar va demanar el DNI a 20 ciclistes per accedir al camí públic

Els excursionistes requeriren la presència de la Policia Local per tal d'assegurar la lliure circulació

M.NADAL. Manacor.
El propietari de la finca des Fangar de Manacor, el milionari alemany Peter Eisenmann, va fer presentar a un total de 20 ciclistes, membres de la plataforma Camins públics oberts el carnet d'identitat o el passaport per poder entrar a la finca per on transcorre el camí de titularitat pública aquest passat dissabte.

Just en arribar a l'entrada des fangar, els excursionistes es varen trobar que el propietari de la finca havia tancat amb barreres i guàrdies privats el camí públic encara que aquest figuri en el catàleg de camins públics que l'Ajuntament de Manacor va aprovar definitivament i per unanimitat el 2002.

Membres de la plataforma asseguren que «el guàrdia de seguretat va intentar impedir-nos el pas amb empentes i dient que volíem entrar a un camí privat», però els excursionistes continuaren la seva trajectòria.

Durant la discussió entre els ciclistes i els guàrdies privats per poder passar, arribà «un senyor alemany que ens digué que no hi podíem entrar perquè era un camí privat però davant la insistència dels membres de la plataforma i després de cridar la Policia Local, aquest senyor, que des de la plataforma es creu que és el propietari, va exigir que li mostrassin el DNI per si passava algun incident».

Els ciclistes afirmen que «intentàrem explicar-li que ningú volia anar per la seva propietat privada sinó només transitar per un camí públic, per la qual cosa no havíem de demanar permís i només ens identificarem davant un agent de l'autoritat», manifestaren.

Atès que la voluntat dels ciclistes de passar pel camí públic era irrenunciable, l'encarregat ordenà al cap de seguretat que seguís els ciclistes, «i ens va fer fotografies en tot moment com si fóssim delinqüents», afirmen des de la Plataforma. Finalment, la intervenció de la Policia no va ser necessària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.