algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

La Seu en ple pregà pel 'Siau qui sou'

La catedral s'omplí per honorar en una missa presidida pel bisbe Murgui la Mare de Déu de Lluc


Plena quedà ahir la Seu de Mallorca amb la solemne missa que honorà la Mare de Déu de Lluc i la Diada de Mallorca i en la qual el 'Siau qui sou' fou gairebé l'única reclama d'una cerimònia que durà més d'una hora i mitja.

Entre la gentada, una vegada més, no es trobà cap partit de l'oposició amb excepció del PSIB. Un any més, l'ofrena floral fou un dels actes amb més representació, i s'arribà a les 175 entitats i associacions que volgueren honorar el gran dia.

Les principals novetats en aquesta ocasió foren l'entrada dels gegants, imatges de Jaume II, Jaume III, el rei Sanç i la reina Esclaramunda de Foix a la Seu, presidint des dels laterals de l'altar major l'eucaristia i l'ofrena floral, que enguany per primera vegada es realitzà per les autoritats a la tomba del rei Jaume II, situada darrera del baldaquí amb Jesús crucificat, Sant Joan i Santa Maria.

La cerimònia s'inicià després dels actes al palau del Consell. Les autoritats es trobaren amb els comandants de l'Exèrcit a les Balears; Ramon Socias, delegat del Govern central; Pere Rotger, president del Parlament de les Illes, entre d'altres. Així mateix, en representació del Govern de les Illes Balears, en absència de Jaume Matas en viatge a Menorca, hi assistiren les conselleres Rosa Estaràs, Mabel Cabrer i Rosa Puig a més de la directora general Catalina Sureda.

En contrast amb els actes inicials, en què la poca assistència de públic fou òbvia, la Seu presentava un aspecte immillorable. Però una mirada ràpida a l'interior de la catedral mostrava que només els més grans, mancats d'obligacions laborals i arribats de gairebé tots els pobles de Mallorca havien tingut la possibilitat d'assistir a l'eucaristia. Això sí, amb una flota d'autobusos gratuïts, segons explicaren alguns dels assistents. A més, els grans es trobaren acompanyats per més d'un turista que abillat amb tovallola i videocàmera s mirava la desfilada amb els ulls badats.

Després de les salutacions protocol·làries, i amb l'entrada d'autoritats i gegants a la Seu, les seves portes principals es tancaren per donar inici a la missa que presidí el bisbe, Jesús Murgui. Així, en el decurs de la cerimònia la lectura se centrà en l'evangeli segons Sant Lluc, centrant-se en el capítol en què Maria rep el primer gest de Jesús en el seu ventre després de l'Anunciació. D'aquesta manera, la lectura es vinculà a la festivitat d'ahir, vincle que Murgui emprà per convidar els fidels a escampar «la fe a les cases cristianes de Mallorca, com també als més joves» i «el consol de ser part d'una història que venera les seves arrels de Mallorca amb devoció des del segle XVIII quan la cristiandat fou restablerta per les tropes catalanes de Jaume I». Murgui desitjà un «futur de pau, justícia i unitat» per a tots els mallorquins.

Fou en la pregària quan la missa adoptà el seu to més proper a la Diada, amb precs a la cultura pròpia, el 'Siau qui sou', l'agermanament dels mallorquins i la solidaritat amb els que més sofreixen, com també la fidelitat a una fe que és «el valor més preuat que es pot deixar a les generacions futures». El cant de la Sibil·la posà punt i final a la cerimònia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.