algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

La Sala durà davant la Fiscalia les irregularitats del mercat dominical

Un informe assenyala que fins al 2003 la gestió fou «irregular i il·legal»

L'equip de govern de l'Ajuntament de Consell ha decidit posar en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Balears les presumptes irregularitats que s'haurien comès fins al 2003 en la gestió, per part dels anteriors responsables municipals, del mercat dominical de la localitat.

A principis d'aquesta legislatura, el nou equip de govern (integrat per IdeCU, PSM, PSOE i UM), va manifestar les seves sospites sobre la gestió irregular que s'hauria estat produint.

Aleshores va decidir assumir directament la gestió del mercat dominical, a més d'aprovar un reglament per al seu funcionament i una ordenança per al cobrament de les taxes als venedors. Fins aquell moment, la gestió havia estat concedida al súbdit estranger John Frederick Douglas, que va morir recentment.

En comprovar que en els primers anys de gestió municipal (2004) es varen obtenir uns beneficis de més de 70.000 euros amb el mercat, respecte a les pèrdues de 10.235 euros i 4.630 euros que havia suposat per a l'Ajuntament en els dos anys anteriors, respectivament, l'equip de govern va sol·licitar un informe a l'assessor jurídic municipal.

L'esmentat informe, que es va fer públic el juliol passat, assenyala que durant els anteriors governs municipals del PP, i examinant les entrades per pagament dels llocs al mercat i les sortides en concepte de despeses, no existeix documentació en la comptabilitat municipal ni expedient de contractació de gestió de servei, ni cap contracte on s'indiquin les condicions i obligacions de cada part. L'informe conclou que la gestió del «Mercat dels Encants» fins al 2003 fou «irregular i, fins i tot, totalment il·legal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.