algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Més de trenta ferits en col·lidir tres combois del metro a València

El conductor i tres persones més estan ingressades en estat greu

Quatre persones resultaren ferides de gravetat i una trentena més de caràcter lleu en el xoc de tres unitats de la línia 1 de Metro València ocorregut ahir en un tram de superfície del terme municipal de Picanya.

El ferit amb pitjor diagnòstic és el conductor d'un dels combois accidentats, de 50 anys, que hagué de ser tret pels bombers de l'interior del tren i que està ingressat a l'hospital de la Fe de València amb «politraumatisme molt greu».

L'accident es produí devers les 10.30 hores quan el primer dels trens rebé l'ordre d'aturada ja que hi havia una altra unitat de metro en una estació pròxima, segons explicà el conseller d'Infraestructures i Transport, José Ramón García Antón.

Un segon comboi rebé al seu torn l'ordre d'aturada visual i automàtica, per la qual cosa aconseguí frenar a temps i tot just fregà al tren precedent.

Tanmateix, una tercera unitat de metro no aconseguí frenar a temps malgrat les ordres visuals i l'activació del sistema automàtic, fet pel qual col·lidí fortament amb el segon dels combois i provocà el descarrilament d'ambdós.

Fins al lloc del sinistre, l'avinguda 9 d'octubre de Picanya, es desplaçaren 14 bombers en cinc vehicles procedents de diferents parcs que auxiliaren les víctimes i tragueren el conductor del tercer comboi, el ferit de major gravetat.

Segons van informar des de Ferrocarrils de la Generalitat, el cop fou molt fort i «va destrossar totalment» les cabines de dos dels tres trens implicats. A més del conductor, dues persones més -una dona de 60 anys amb lesions facials i un home de 48 amb traumatisme lleu- continuen ingressats a l'hospital de la Fe i en el general, de manera respectiva.

Devers les 13.00 hores es va obrir una línia de via única entre les estacions de Picanya i Valencia Sud, la connexió del qual havia quedat tallada des del moment de l'accident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.