E.L.V./EFE. Palma.
El tercer dia de temporal a Mallorca es va viure amb fortes ratxes de vent i ruixats molt intensos, les pitjors conseqüències dels quals van recaure sobre els viatgers que van voler abandonar l'illa en avió o vaixell.
Encara que el temporal anava remetent a Mallorca a mesura que passaven les hores, els bombers van estar molt ocupats durant la nit de dimecres, efectuant un total de 85 sortides, la majoria per retirar branques caigudes.
El temporal que des de dilluns afecta les Illes començà ahir a remetre després de deixar des de dimecres a dijous precipitacions màximes de 84 litres per metre quadrat, provocar ratxes puntuals de vents de fins a 145 quilòmetres per hora i descarregar uns 2.500 llamps. Des del Centre Meteorològic de Balears es confirmà que, encara que aquest tipus de tormentes és propici, no s'ha tingut coneixement que hagi hagut cap «cap de fibló» a les Illes.
Especialment complicada va ser la connexió amb Barcelona, l'aeroport de la qual va estar tancat entre les 20.00 i les 21.15 hores del dimecres a causa dels fortíssims vents que fuetejaven la pista. Aquesta situació va provocar la cancel·lació de 12 vols que realitzaven el trajecte entre Palma i Barcelona, mentre que set vols més que sortien de Barcelona van ser desviats a Palma. La situació va arribar a ser extrema a la pista d'El Prat, on el vendaval va aixecar uns tres metres i mig un avió de Spanair amb destinació Palma, el passatge del qual va ser transbordat a un altre avió. El vendaval també va aixecar dos avions més sense passatge.
El transport marítim també va patir les conseqüències del temporal d'ones, que va provocar el tancament del port de Ciutadella durant dijous horabaixa, encara que tornà a ser obert ahir dematí.
A Palma, el Cos de Bombers va tenir una nit agitada amb 50 sortides entre la mitjanit i les 08.00 hores d'ahir, mentre que els bombers del Consell van efectuar fins a 35 sortides a tot Mallorca. Una de les més destacades va ser provocada per la caiguda d'un llamp sobre una línia d'alta tensió entre Campos i la Colònia de Sant Jordi, dimecres a la nit. També hi va haver sortides per retirar branques d'arbres caigudes a s'Arenal, Cala Blava, com també a la carretera que uneix Caimari amb Lluc.
Al Toro, el conductor d'un vehicle que circulava per la carretera costanera cap Port Adriano va sofrir una sortida de via. El vehicle acabà semibolcat sobre unes roques, encara que el conductor va tenir molta sort ja que va estar a punt de caure al mar. Una grua amb una ploma va poder rescatar el vehicle.
Per la seva part, Gesa assegurà ahir que la situació estava normalitzada després que l'empresa arreglàs els problemes de subministrament. Fins que Protecció Civil no avisi de la normalització del temps, la companyia continuarà en alerta.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.