algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El TSJB sol·licita un segon jutjat de violència contra la dona a Palma

El Tribunal preveu que en un any es plantejaran 3.000 assumptes

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) va acordar ahir demanar al Consell General del Poder Judicial la creació d'un segon jutjat de violència contra la dona a Palma, ja que l'existent resulta insuficient per la càrrega de treball que rep: 527 assumptes en els dos primers mesos.

Segons informà el TSJB en un comunicat, la tramitació de 527 assumptes entre els passats 29 de juny (data en què es va posar en marxa el jutjat especialitzat) i 31 d'agost fa preveure que en un any es plantejaran almenys 3.000 assumptes.

A més del gran nombre d'assumptes, l'alt tribunal balear justifica la seva petició d'un jutjat de violència contra la dona número 2 de Palma en «les dificultats organitzatives derivades de la compaginació d'assumptes molt diversos», en matèria civil i penal, que ha d'assumir l'única sala existent.

En concret, en els mesos de juliol a agost el jutjat dedicat als casos de violència sexista va tramitar 408 diligències prèvies, 51 diligències urgents, 41 mesures de protecció i 18 judicis de faltes, entre altres assumptes.

Per «millorar l'operativitat dels jutjats i l'atenció a les víctimes», la Sala de Govern del TSJB va decidir també demanar al Ministeri de Justícia que el jutjat de violència contra la dona es traslladi a l'edifici de via Alemanya i que, en canvi, el jutjat de vigilància penitenciària s'instal·li a la seu judicial de sa Gerreria.

Amb aquesta mesura, segons el Tribunal Superior de Justícia, s'evitarà duplicar els serveis d'atenció lletrada, psicològica i social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.