cielo claro
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
14°

El 60 per cent dels nous usuaris de Projecte Home consumeix cocaïna

L'any passat, l'entitat atengué 215 persones amb aquesta addicció

M.Q. Palma.
El 60 per cent de les persones que durant enguany s'han dirigit per primera vegada a Projecte Home de Balears ho ha fet per demanar ajuda per superar la seva addicció a la cocaïna, substància el consum de la qual s'ha normalitzat, segons constata aquesta organització assistencial.

Projecte Home informà ahir d'aquestes dades amb motiu de la confirmació per part de la Fiscalia Antidroga que Espanya, segons l'ONU, és el país del món amb majors índexs de consum de cocaïna.

L'any passat, l'entitat que presideix Bartomeu Català atengué a les Illes 215 persones amb problemes per la seva addicció a aquesta substància, els consumidors de la qual presenten un perfil «molt més estructurat» que el dels heroïnòmans i no pateixen la «desadaptació social» característica d'aquests.

Altres trets de la població consumidora de cocaïna que acut al Projecte Home és que en un 89% dels casos l'addicte és un home i el seu perfil mitjà és el de fadrí de 30 anys que viu a la seva pròpia casa en una ciutat.

La mitjana d'edat d'accés a aquest estupefaent està en 17,5 anys. La majoria de les persones tractades disposa de la titulació d'educació bàsica i una quarta part cursà estudis superiors uns tres anys.

El 80 per cent són treballadors a temps complet i el 45 per cent dels que es dirigiren al Projecte Home havia rebut en alguna ocasió tractament ambulatori per problemes psicològics o emocionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.