nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

El Consell aprova la creació de la primera radiotelevisió de Mallorca

L'ens integrarà els canals locals i podria estar en marxa a finals d'any


El ple del Consell de Mallorca va aprovar ahir la constitució i els estatuts de la primera radiotelevisió pública de l'Illa.

Segons el vicepresident de la institució insular, Miquel Nadal, el nou ens es podria posar en funcionament a finals d'any i implicarà els canals locals, que varen quedar fora de l'adjudicació de freqüències en el darrer concurs de les televisions digitals terrestres. El número 2 del Consell assegurà que el futur mitjà de comunicació «no neix contra ningú» i que el seu objectiu serà «defensar els valors democràtics» i «la pluralitat». A més, va garantir que la radiotelevisió de Mallorca es regirà pels criteris de professionalitat.

L'equip de govern del Consell es va comprometre a potenciar la llengua i la cultura de Mallorca «des de la proximitat». El PSIB-PSOE va anunciar el seu «vot de confiança» a aquest projecte, però advertí que serà «vigilant» sobre el seu desenvolupament. Els socialistes coincidiren amb la resta de l'oposició en la necessitat de garantir la participació de les televisions locals davant del nou panorama digital. La portaveu d'EU-EV, Margalida Rosselló, va destacar que la televisió insular serà una «eina important» per divulgar la tasca de la institució si es configura com un mitjà «plural» i «objectiu». A continuació comparà el que hauria de ser considera el model del futur ens amb l'actual programació d'IB3, que «només està al servei del Govern del PP».

En opinió del conseller del grup del PSM Antoni Alorda és «imprescindible» una «reacció» davant el model d'IB3 que garanteixi l'ús del català. També advocà per la implicació de les televisions locals de Mallorca i la creació d'un consell assessor. El portaveu del PP, Fernando Rubio, va mostrar el seu suport «incondicional» a la creació de la televisió insular i va manifestar que aquesta serà «important» per completar la configuració del model audiovisual de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.