muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El PP prendrà mesures dràstiques contra Delgado després de desafiar Matas

El batle de Calvià s'enfronta a la soledat política en no destituir el trànsfuga Joan Thomàs

73380
El batle de Calvià, Carlos Delgado, ha d'afrontar ara el seu incert futur polític.

E.E./EFE. Palma.
Fonts del Partit Popular indicaren ahir que es prendran mesures dràstiques contra el batle de Calvià, Carlos Delgado, després de la convocatòria per sorpresa dissabte de la junta local de Calvià, en la qual es decidí no cessar en les seves competències el trànsfuga Joan Thomàs, contradient l'ordre de la cúpula del partit que n'ordenava la destitució.

En aquesta junta no es convocaren tots els membres, com el cas del president Jaume Matas, que hi pertany i no rebé cap comunicació sobre la seva celebració. El PP no ha especificat aquestes mesures, però aquest diari ha pogut saber que entre elles es preveu l'expulsió de Carlos Delgado del partit. Si es dugués a terme, aquesta decisió no es farà extensible, en principi, als nou regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Calvià, als quals es consultaria que aclarissin la seva posició.

Delgado s'enfronta ara a la soledat política forjada per ell mateix després d'ignorar la petició de Matas de ser prudents amb el seu anunci de no destituir Thomàs mentre fos batle. Carlos Delgado no assistí a la gala de presentació de la televisió autonòmica IB3 que tingué lloc ahir, en la qual Jaume Matas no volgué fer declaracions sobre la problemàtica de Calvià i assenyalà com una estratègia política la no assistència de la resta de partits polítics, a excepció d'UM, que hi va estar representat per Maria Antònia Munar i que avui afectuarà les pertinents declaracions.

D'altra banda, el PSOE de Calvià qualificà ahir de «cop d'Estat» el que féu ahir el Partit Popular local en desatendre l'ordre del partit regional que es destitueixi Joan Thomàs, fet que està provocant que la localitat estigui governada ara «per onze trànsfugues» i du el mateix PP al «suïcidi polític». En un comunicat, el portaveu socialista, Antoni Manchado, expressa la seva preocupació per aquests fets, que han originat que la situació política a la població sigui «escandalosa i molt alarmant».

«La imatge impresentable que estan donant els regidors del PP perjudica greument la de tot el municipi. Sempre manifestàrem que el capatàs de Nigorra, el Sr. Delgado, no estava capacitat per governar, que era un autèntic perill per al nostre sistema democràtic i un personatge sense escrúpols que tard o d'hora passaria també factura al PP», afirma.

Manchado es demana «quina poderosa raó ha obligat Delgado a arrossegar amb ell tots els regidors del PP a Calvià a un suïcidi polític sense precedents». «Quin motiu de pes aconsegueix que Delgado prefereixi un trànsfuga que al seu propi partit? No poden ser evidentment raons polítiques, sinó més aviat inconfessables motivacions econòmiques» que, segons Manchado, «donen suport encara més a la denúncia presentada davant de la Fiscalia Anticorrupció per part dels socialistes».

Pel portaveu socialista, el «desgovern a Calvià ha tocat fons. Els ciutadans i ciutadanes de Calvià no han d'oblidar en les pròximes eleccions municipals l'espectacle lamentable permanent en el qual han convertit els populars el nostre municipi».

Els socialistes de Calvià consideren directament màxim responsable de la situació el president del Govern i del PP, Jaume Matas, ja que «Delgado va ser una aposta personal de Matas i per tant ell és el responsable últim de tot el que està passant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.