algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

El PSOE veu la proposta sanitària de ZP bona si el PP no tuda els doblers

Els socialistes de l'Arc de la Mediterrània es reuneixen a Palma

Els socialistes de l'Arc de la Mediterrània afirmaren ahir a Palma que la proposta del Govern central per millorar el finançament sanitari «és suficient» si les comunitats governades pel PP no malgasten els doblers públics. Això manifestaren alguns dels portaveus del PSOE de Balears, País Valencià, Catalunya, Múrcia i Andalusia presents en les Jornades parlamentàries que finalitzen avui.

La secretària de la FSM-PSOE, Francina Armengol, elogià que des de Madrid «s'hagi reconegut que hi ha un problema de finançament i es cerquin solucions» i criticà l'endeutament del Govern del PP per fer «obres faraòniques». Recordà que, segons el conseller d'Economia, el dèficit sanitari balear puja a 140 milions d'euros que «coincideix amb el cost de construcció de Son Espases, un capritx relacionat amb l'especulació urbanística».

Per la seva banda, el portaveu adjunt del grup socialista a les Corts valencianes, Antoni Such, assegurà que la millora de financiació proposta per ZP «seria suficient per la nostra comunitat si el PP no tudàs els doblers que gestiona».

El coordinador del PSOE al parlament andalús, Antonio Paniagua, i la diputada murciana Teresa Rosique destacaren la corresponsabilitat entre les autonomies i el Govern central com la millor via per cercar solucions, mentre que el portaveu del PSC a les Corts catalanes, Joan Ferran, afirmà que la proposta del'Executiu central suposa «l'inici d'unes negociacions que requeriran que tots hagin de treballar per cercar noves vies de finançament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.