cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

El Katrina pot haver deixat 10.000 morts mentre Bush admet errors

El president dels EUA viatja a la zona enmig de fortes crítiques

L'huracà Katrina pot haver deixat més de 10.000 morts a Louisiana, segons un senador d'aquest estat, el republicà David Vitter, mentre que el president George W. Bush admetia que la reacció inicial davant de la catàstrofe va ser insuficient. «Supòs que són més de 10.000, però és només una suposició», respongué el senador Vitter a periodistes que l'interrogaven a Baton Rouge.

Molt criticat per la premsa dels Estats Units, el president Bush, que es desplaçà ahir a les zones afectades, on parlà amb supervivents enmig de cases destruïdes, reconegué que la resposta inicial a la catàstrofe havia estat insuficient. «Els resultats són inacceptables», declarà.

«La tasca del govern federal és enorme, i la complirem. Allà on això no funciona, farem que funcioni. Allà on funciona bé, farem que succeeixi el mateix en un altre costat», digué a Mobile, Alabama. Afirmà que Estats Units tenia «tots els recursos» militars per fer front simultàniament a la guerra a l'Iraq i a les operacions de rescat i manteniment de l'ordre al sud d'Estats Units.

El cap de la Força de Tasques Conjunta, Russell Honore, defensà la resposta a la crisi i indicà que tenia a disposició uns 90.000 guàrdies nacionals. Malgrat això, el batle de la ciutat, Ray Nagin, expressà novament la seva còlera davant de la lentitud de l'ajuda. «Pensen en petit, quan es tracta d'un assumpte enorme», declarà a la CNN el batle afroamericà. «Cada dia que perdem, mor gent i mor per centenars», digué en una entrevista amb la ràdio local WWL.

A més dels guàrdies nacionals i els combois amfibis d'ajuda humanitària, 300 soldats de retorn des d'Iraq foren desplegats ahir a Nova Orleans amb ordre de disparar sobre els saquejadors i els provocadors.

Finalment, l'estadi gegantí Superdome de Nova Orleans, on s'amuntegaven des de feia cinc dies milers de refugiats, va ser totalment evacuat ahir. Encara quedarien unes 300.000 persones per ser evacuades de les regions devastades a Louisiana, 200.000 de les quals són a Nova Orleans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.