algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La Sala destina 300.000 euros per realitzar inversions a Cala Murada

La principal actuació consisteix en la neteja d'una gran zona verda

Cala Murada millorarà la seva imatge «sense perdre el seu encant habitual» gràcies al fet que l'Ajuntament de Manacor té una partida habilitada dins els pressuposts municipals d'un total de 300.000 euros per realitzar diverses inversions en aquest nucli costaner. Així ho va confirmar el delegat de Cala Murada, Antoni Sureda.

«L'objectiu de l'Ajuntament de Manacor és dur a terme una sèrie d'inversions a la zona però sempre tenint en compte el parer dels veïns, que al cap i a la fi són els que coneixen les necessitats de Cala Murada», explica.

Així, una de les primeres millores és la reforma de tot l'enllumenat públic. Cala Murada es divideix en cercles. Ja s'ha fet la millora en el cercle 1 i el 2 i quedà pendent d'execució el cercle 3. «La instal·lació era antiquada i per això requeria una urgent renovació. Aquests dues primeres fases, acabades recentment han tingut un cost de 50.000 euros». També se substituiran els fanals vells i s'enllumenarà la via pública i el passeig.

D'altra banda, s'ha instal·lat una bomba de bombeig per a la regeneració de l'aigua de s'estany amb un pressupost de 20.000 euros. «Feia falta aquesta bomba ja que els peixos de l'estany a l'estiu es morien».

Una de les actuacions més importants que es durà a terme ben aviat amb un pressupost d'11.00 euros és la neteja a fons d'una gran zona verda, que té una extensió de 10 metres i que va des de l'església fins a la platja. L'actuació abraçarà al voltant de 8 metres.

Sureda explicava que «hi ha molta de feina per fer. Es farà net el sotabosc i s'habilitarà un passeig respectant els desnivells. Tot això contribuirà a millorar i embellir la zona. Ara bé, aquesta actuació es farà amb un estricte respecte al medi ambient».

Des de l'Ajuntament es té molt clar que són els veïns els qui han de marcar les prioritats. «Cala Murada és una zona que té molt d'encant perquè hi ha molta zona verda, molt de boscs i tot això s'ha de respectar al màxim».

Una de les altres prioritats que es reclamen i que Sureda va manifestar que s'estava estudiant és ampliar el vial principal, que en aquests moment és una mica estret i dificulta el pas de dos vehicles.

Un dels altres projectes prevists per la Sala és la possibilitat de dur endavant alguna actuació en el passeig marítim ja que algunes de les rajoles es troben en males condicions. «Cercarem la implicació d'altres institucions en aquest sentit», va concloure Sureda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.