cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

El pregó de Tomeu Català marca l'inici de les Festes de Primavera

El director de Projecte Home està molt vinculat a la ciutat

M.PUIGRÒS. Manacor.
Les Fires i Festes de Primavera de Manacor es donaren ahir per inaugurades oficialment després de la lectura del pregó a càrrec de Bartomeu Català, president de Projecte Home.

Natural de Vilafranca però molt vinculat a la ciutat de Manacor, Català destacà el tarannà «feiner, treballador i conscient del seu temps i de la seva realitat» de la ciutat. A banda, també remarcà el gran nombre d'artistes, escriptors i esportistes «de pes i renom» que poblen Manacor. Bartomeu Català exposà la seva necessitat de festa com a persona en espais lliures «on pugui ser realment jo». El director de Projecte Home destacà la importància de «poder escollir i tenir la claredat i fermesa de prendre una decisió i continuar-la».

L'església del convent quedà petita davant l'allau de públic i autoritats que van acudir a escoltar les paraules de Bartomeu Català. L'emoció arribà a tots quan el pregoner recordà vivències personals a la comunitat terapèutica de ses Sitjoles. Així, Català convidà a tots a «ser protagonistes i no només continuadors de mals rotllos, a ésser creadors de vida i obrir una porta al futur».

En definitiva, el director de Projecte Home aconseguí mitjançant la seva pròpia experiència traslladar als presents la necessitat de ser un mateix i la dignitat que suposa per a un individu ser conscient de la pròpia realitat.

Durant l'esdeveniment hi hagué una actuació musical a càrrec dels professors de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Manacor, a més de la interpretació de la soprano Maria Rosselló acompanyada per Antoni Rian al piano. En l'acte de lectura del pregó de festes també ballaren els Cossiers i hi acudiren la majoria de regidors del Consistori, de fet tots els partits hi eren representats. La consellera de Sanitat del Govern, Aina Castillo, també hi assistí a més del president de s'Institut de Serveis Socials, Antoni Serra. Presentà l'acte Maria Antònia Mercant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.