cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Regional Wings volarà de Mallorca a la resta d'illes a partir del juny

Les tarifes aniran dels 60 euros la més barata als 76 de màxima

Regional Wings iniciarà les seves operacions a Mallorca amb tres vols diaris que connectaran l'Illa amb Menorca i amb Eivissa a partir de la segona quinzena de juny. El seu director general, Joaquim Chillida, declarà que continua pensant que «els 76 euros de preu màxim són cars» i oferiran tres tipus de tarifes, la més barata de 60 euros.

Regional Wings operarà tot l'any i ho farà amb un segon avió a partir del setembre, que permetrà ampliar les connexions fins a arribar a cinc amb cadascuna de les Illes. L'objectiu de la companyia és augmentar la seva quota de mercat amb un tercer avió a final d'any. Una vegada consolidada, en un període de dos o tres anys, es plantejaran l'expansió.

En l'actualitat, només Iberia-Air Nostrum opera aquestes rutes. Chillida creu que la capacitat del mercat interilles és suficient perquè hi hagi diferents operadors. Recordà que fa uns dos anys i mig ho feien cinc companyies. No obstant això, els atemptats de l'11-S afectaren la viabilitat de les empreses i els preus van fer que molts passatgers optassin per viatjar en vaixell.

En aquest sentit, Chillida declarà que «el Govern central o l'autonòmic haurien de donar contraprestacions a les companyies que operen aquest servei», considerat d'obligació pública. Explicà que a Canàries ja es fa, i que «no es tracta de rebre subvencions, sinó ajuda». Les previsions de l'aerolínia mallorquina són de transportar entre un 20 o 25 per cent dels passatgers que utilitzen l'avió en els desplaçaments entre illes. Unes 150.000 persones de les 700.000 que ho fan ara. Regional Wings començarà amb una plantilla de 30 persones, que ampliarà a 55 amb la incorporació del segon avió. Els serveis de hàndling, operacions i manteniment seran subcontractats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.