algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Gesa crea uns premis per incentivar els ajuntaments a estalviar energia

El GOB i el Govern demanen als consistoris que «donin exemple»

Gesa premiarà els ajuntaments de les Balears que més incentivin l'estalvi energètic en les seves instal·lacions. Així ho va anunciar ahir el director general de Gesa, Jaume Reguart. Reguart va comparèixer en la presentació dels premis juntament amb el director general d'Energia del Govern, Jaume Sureda; la directora general de Canvi Climàtic, Patrícia Conrado; i Magdalena Ribas, del GOB.

La convocatòria consisteix a distingir amb un premi de 40.000 euros, un segon de 30.000 euros i un tercer de 20.000 euros. La meitat de la dotació serà en metàl·lic i l'altra meitat en material a escollir per millorar l'eficiència energètica. El tribunal estarà format per membres del Govern, de la Universitat de les Illes Balears, de Gesa i del GOB.

Reguart va explicar que podran optar a aquests premis tant projectes que s'acaben d'implantar com altres que encara no s'han executat. Sobre l'abast dels projectes, el director general de Gesa va explicar que «se m'acut» que poden incloure actuacions que redueixin en consum elèctric en l'enllumenat públic, o que promoguin les instal·lacions de plaques d'energia solar en edificis públics com poliesportius i escoles, i en terrenys municipals.

El director de Gesa va citar també els projectes d'energia eòlica entre els subvencionables, tot i que va admetre la dificultat que suposa pels ajuntaments assumir els costs d'un parc eòlic. En aquest sentit, Reguart va indicar que «allò que han de fer els ajuntaments és posar oli perquè les diferents parts implicades en els projectes d'energia eòlica s'entenguin». El director general de Gesa es referia, entre altres coses, a rebaixar la preocupació que existeix per l'impacte paisatgístic dels parcs eòlics. En aquest sentit, va assegurar que «la gent ha de ser conscient que és pitjor l'impacte sobre la qualitat de l'aire» que tenen altres fonts d'energia.

Finalment, Reguart va recordar que la importància de tots aquests projectes rau en el fet que l'energia és un bé que «s'ha de consumir amb eficiència i amb seny». Per la seva part, els representants del Govern i del GOB recordaren que l'Administració «ha de donar exemple» en estalvi energètic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.