nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

El servei d'Urologia rep una beca per a investigar en el camp del càncer

L'Hospital ha estat reconegut i experimentarà primer amb animals

M.PUIGRÒS.Manacor
L'equip d'Urologia de la Fundació Hospital de Manacor ha estat elegit, juntament amb altres tres centres de la resta de l'Estat espanyol, per aprendre a realitzar una novedosa tècnica quirúrgica per a operar el càncer de pròstata.

Inicialment la pràctica d'aquesta nova tècnica, no tan invasiva com la resta d'operacions, es realitzarà amb animals d'experimentació, per posteriorment poder-la aplicar als pacients. Fa gairebé sis mesos, el servei d'Urologia de l'Hospital de Manacor va posar en pràctica per primera vegada la cirurgia laparoscòpica per extirpar un ronyó malalt. Ara el mateix equip mèdic vol posar en pràctica la laparoscòpia en el càncer de pròstata.

Fins no fa gaire, l'extirpació de la pròstata afectada es realitzava amb cirurgia oberta, la qual cosa implicava una recuperació més lenta per al pacient. Ara, amb la posada en pràctica de la cirurgia laparoscòpica, no s'ha d'obrir al pacient i s'escurça així la recuperació postquirúrgica.

Totes aquestes raons han conduït la Asociación Española de Urologia a atorgar una beca a l'equip de la mateixa àrea de l'Hospital de Manacor per aprendre la prostatectomia radical, en curs d'experimentació a la Universitat de Càceres. Entre els equips d'Urologia elegits d'arreu de l'Estat espanyol destaca el reconegut Hospital Clínic de Barcelona.

Per part de la Fundació Hospital de Manacor, acudiren al curs el doctor Joan Benejam, el doctor Díez-Caballero i el supervisor de l'àrea quirúrgica Manel Pinillos. Aquesta beca que ha rebut el centre hospitalari permet posar en pràctica la tècnica laparoscòpica en animals d'experimentació abans de realitzar aquesta cirurgia als malalts de la Fundació Hospital de Manacor, així com ja es fa actualment amb la cirurgia laparoscòpica renal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.