algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Presentat al Jardí Botànic l'estudi per repoblar hàbitats degradats

Els científics donaren a conèixer els resultats del projecte Genmedoc

Científics de la Mediterrània Occidental van iniciar ahir a Sóller una sèrie de reunions que serviran per donar a conèixer els primers resultats del projecte Genmedoc que, entre altres iniciatives, persegueix establir tota una sèrie de criteris encaminats a determinar que espècies florístiques són les precises per a la restauració d'hàbitats degradats.

Els experts provenen de diversos centres especialitzats de diferents països i comunitats de la conca mediterrània. Així, els participants de les Jornades són: l'Institut Botànic de Barcelona, Jardí Botànic de Sóller, Conselleria d'Agricultura, Aigua i Medi Ambient de la Comunitat de Múrcia, experts del Centre d'Investigació i Experiències Forestals (CIEF) de València, Jardí Botànic de la Universitat de València, Conservatoire Botanique Nacional Méditerranéen de Porquerolles situat en la Provença francesa, del Mediterranean Agronomic Institut of Chania (Creta), Universita'Degli studi diu Cagliari (Sardenya), Universitá diu Catània (Sicília), i de l'Institut de Regions Arides de Túnez.

En el projecte Genmedoc participen centres de diferents països de la conca de la Mediterrània occidental per protegir, conservar i assessorar en la gestió de recursos vegetals en una regió on el desenvolupament i el progrés no ha estat respectuós amb el medi ambient.

En aquest sentit, s'ha de destacar l'aportació tunisenca al tractament d'espècies adaptades a condicions d'extrema sequera. Circumstància aquesta que comença a ser freqüent en certes regions de la Mediterrània a causa de la desertització.

A cada país, les accions són dutes a terme per centres especialitzats que treballen en col·laboració amb les administracions responsables de la gestió del territori. Les illes de la Mediterrània occidental, Balear, Còrsega, Sardenya, Sicília i Creta, tenen un paper primordial ja que per la insularitat, reuneixen les condicions idònies perquè s'hi desenvolupin espècies úniques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.