muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Matas creu que els hereus al tron se'n van tenint clar que és la insularitat

El president destaca que la resposta de la gent «ha superat totes les previsions»

«Estic segur que si els prínceps s'han endut una idea clara de les Illes Balears aquesta ha estat la de la insularitat». Així ho assegurà ahir el president del Govern, Jaume Matas, qui immediatament després que els hereus al tron abandonassin l'arxipèlag valorava com a molt positiva la visita oficial que han protagonitzat.

Matas destacà, d'aquests cinc dies, la resposta «efusiva» dels ciutadans, que «ha superat totes les previsions» perquè «s'han bolcat», sobretot els joves. Una resposta que, segons el president, «ens ha de fer sentir orgullosos» perquè «no l'han donada les institucions sinó la gent». En aquest sentit, recordà que ses alteses reials no han «esquivat» ningú i s'han apropat i «mesclat» amb la gent. També recalcà la transcendència mediàtica que ha tingut l'esdeveniment arran de la confirmació de l'embaràs de la princesa Letícia i apuntà que la visita ha estat seguida per prop de 600 periodistes i ha ocupat 66 hores d'informació a les teles no només de l'Estat sinó d'arreu del món.

Amb tot, segons el president, la visita oficial dels prínceps ha estat sobretot «de feina». Durant aquests cinc dies s'han reunit amb polítics, empresaris, agents econòmics i socials, joves, o representants ecologistes, entre altres, i han arribat a saludar unes 1.500 persones. De la visita, el cap de l'Executiu destacà tres reunions: la mantinguda amb els portaveus parlamentaris, perquè la intervenció dels príncep en referència a l'Estatut fou «molt interessant»; la visita a la UIB, perquè li permeté conèixer el sistema de classes per videoconferència que salven els desavantatges de la insularitat; i la trobada d'Eivissa amb representants del transport marítim i de l'aeri, on es produí un «acalorat» debat que obligà Felip a aixecar el dit per intervenir.

Matas aprofità per demanar disculpes si s'han produït errades i assegurà que comprèn i respecta la manifestació efectuada a les portes de la Llonja per policies municipals de Palma.

Per la seva part, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, considerà «positiva» la visita oficial i apuntà que la presència de ses alteses ha estat «molt important» per promocionar la imatge de les Illes, que «han encapçalat tots els informatius durant aquesta setmana coincidint amb la feliç notícia de l'embaràs de la princesa Letícia», apuntà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.