algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Bany de multituds, adlib i ca eivissenc

Els prínceps visitaren una mostra d'artesania en la qual reberen regals i la calor del poble

J.N.Eivissa.
En un ambient calorós en què es podia veure entre el públic més d'un paraigües per cobrir-se del sol i banderes espanyoles com a capell, la parella reial visità al mateix passeig de Vara de Rei una petita mostra d'artesania de les Pitiüses. Fou un recorregut en el qual Felip, però sobretot Letícia, s'interessaren per diversos productes, alguns dels quals, com ara un mocador brodat, foren regalats a la parella. Aquest fou un, però no el darrer, dels nombrosos presents que reberen.

Una agrupació de balls populars, la Colla de Vila, lliurà als prínceps un ca de 50 dies i de raça eivissenca anomenat Valent. El Consell també obsequià Felip amb uns botons de puny de tall eivisenc, mentre que a Letícia li entregaren les recades i l'anell de filigrana propis de l'emprendada. Tampoc no hi faltà el detall per al futur nadó. El regal escollit foren diferents dissenys de moda adlib. Un petit vestit, per si és nina, i uns pantalons i una camiseta per si és nin. Les espardenyes de corda típiques de l'illa també formaven part del present institucional.

En tot cas, els moments més especials de la jornada a Eivissa foren la passejada per la referida mostra d'artesania. Un recorregut que deixà per al record nombroses anècdotes dels prínceps. Una de les més destacades fou quan Letícia es fixà en unes artesanes que cordaven unes espardenyes eivissenques. La princesa en sol·licità informació i al final, vist el seu interès, aquelles dones li entregaren una canya perquè prengués la mida del peu i, així, li'n poguessin elaborar unes. La princesa es féu seva la canya i agraïa el gest mentre el príncep intervenia per reclamar-ne unes altres per a ell. Les artesanes demanaren de quin número. El 45, contestà ell, cosa sorprengué una mica aquelles senyores, ja que no disposaven d'una canya prou llarga per amidar el peu. Però el príncep, amb un gran somriure, hi insistí: «Doncs que siguin del 44 i mig». La parella reial partí i deixà d'allò més satisfetes ambdues artesanes, que segurament recordaran aquest moment tota la seva vida. Ahir mateix ja es posaren en contacte amb el Consell per saber com ho havien de fer tot.

Aquest recorregut, en el qual no faltaren demostracions de fer llata, productes de cuiro, ventalls, fang... fou seguit per milers de persones reunides al passeig. Algunes hi destacaven perquè duien improvisades banderes espanyoles amb el brau inclòs i amb un pal de granera com a suport. Foren detalls que no passaren desapercebuts als prínceps ja que, just davant del seu cadafal a Vara de Rei per als parlaments, en tenien una. A aquestes banderes s'hi afegí la calor del públic. Nombrosos joves portaven presents per lliurar a la parella, des de peluixos fins a vestidets...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.