cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Els prínceps revolucionen Formentera

La petita perla pitiüsa fou l'escenari d'una visita relaxada i marcada per la pluja

J. NICOLAU. Formentera.
En una visita de poc més d'hora i mitja es va veure de tot. Felip i Letícia arribaren a Formentera a les 17.30 hores. Els residents a l'illa els esperaven des de feia hores. L'helicòpter que duia els prínceps des d'Eivissa va provocar l'inici del xou. En prendre terra a la plaça de la Senalleta de Sant Francesc s'aixecà una enorme polseguera que creà un espectacular «nigul tòxic» que cobrí de color marró el centenar de persones allà reunides. De res no havia servit que la zona s'hagués agranat per a l'ocasió.

Els prínceps d'Astúries recorregueren a peu els carrers del centre del poble camí de la casa consistorial. Entre els presents destacava una senyora de 87 anys, vestida de pagesa, que els regalà una sobrassada.

La pluja, que amenaçava des de primera hora de l'horabaixa, començà a fer acte de presència. Quan la parella enfilava el carrer Jaume I esclatà la tempesta. En 10 minuts tothom quedà xop. Felip i Letícia es refugiaren davall un paraigües i continuaren saludant. El protocol s'havia relaxat i els congregats disposaven de fàcil accés a ses alteses reials. A l'Ajuntament esperava la corporació municipal al complet, la consellera autonòmica de Salut, Aina Castillo, i els responsables de les tres parròquies de Formentera: Sant Francesc, Sant Ferran i La Pilar, entre d'altres autoritats; tots ells saludaren els prínceps banyats de dalt a baix. Però els qui pitjor ho passaren foren els balladors i músics que els oferiren una exhibició de balls populars, sempre anant molt alerta de no patinar al trespol. Felip i Letícia, que es protegien al porxo del consistori, agraïren el gest i els demanaren que s'acostassin per saludar-los. Ja a l'interior de l'edifici, signaren al llibre d'honor i conegueren el projecte del futur hospital de l'illa. Abans d'acomiadar-se, el batle, Joan Manuel Costa, regalà al príncep un joc d'instruments musicals i a la princesa unes arracades que no dubtà a posar-se ràpidament. Per al futur fill el present foren unes castanyetes en miniatura. Posteriorment sortiren al balcó a saludar i tornaren a peu a l'improvisat heliport. Centenars de mans alçades deien adéu agitant banderoles espanyoles. Fou la darrera imatge que s'endugueren de Formentera. Eivissa els esperava novament per oferir-los un còctel amb productes balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.