algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Una errada urbanística retardarà mig any l'institut de Son Fangos

L'alçària prevista és insuficient per construir el futur centre


L'anhelat institut d'educació secundària de Son Fangos haurà de fer front a un nou obstacle. La construcció del futur centre educatiu de Manacor es retardarà com a mínim mig any més, mentre la ciutat és testimoni, ara per ara, d'una greu massificació a les aules. Ahir, l'Ajuntament es va veure obligat a aprovar una modificació puntual de les Normes Subsidiàries perquè segons la Conselleria d'Educació l'alçària màxima prevista és insuficient per assentar-hi l'institut. Aquesta nova modificació derivà en fortes crítiques per part dels grups de l'oposició, a pesar que finalment hi votaren a favor ja que l'institut és un tema «prioritari».

El batle Antoni Pastor reconegué que «haurem perdut temps per una errada», però advertí que l'Ibisec «no ens ho havia comunicat i nosaltres desconeixíem les recomanacions». Per la seva banda, l'edil d'ALM-UM a l'oposició, Miquel Àngel Grimalt, instà el pacte a «no cometre més errors en la construcció dels futurs centres escolars, tal com ja passà amb l'institut de Porto Cristo».

La modificació de la normativa urbanística aprovada en el ple d'ahir contempla que l'alçària permesa en el solar qualificat d'equipaments educatius sigui de 14 metres i no pas de 10, així com estava previst inicialment. El projecte de la Conselleria d'una planta baixa i dos pisos superiors del futur institut fa que una alçària de 10 metres no sigui suficient per construir l'edifici en aquest solar. Segons el grup majoritari de l'oposició, la modificació de normes que ahir s'aprovà, «s'hauria d'haver realitzat quan es va produir el canvi de NNSS de la requalificació dels terrenys de Son Fangos, que passaren de rústics a equipaments esportius», manifestà el regidor Grimalt.

Ara la nova tramitació urbanística de l'institut de Son Fangos s'haurà de sotmetre novament a exposició pública durant un mes. Després haurà de tornar a passar per la comissió informativa i finalment per sessió plenària. La Comissió insular d'Urbanisme haurà d'informar altres conselleries. Tot això, en resum, pot retardar la construcció del futur institut quasi bé mig any més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.