algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
27°

El programa de millora a l'Hospital Psiquiàtric comença per la cuina

Gesma inverteix 90.000 euros per fer canvis en aquest departament

L'Hospital Psiquiàtric de Palma ha iniciat un procés de modenització de les seves instal·lacions per millorar la qualitat de vida i l'estada dels malalts ingressats als diferents pavellons que integren aquest recinte. La primera fase d'adequació s'ha iniciat a la cuina.

Des dels darrers dies d'abril, s'ha posat en marxa un sistema de palanganes de menjar individuals per a cada pacient, amb la qual cosa «s'abandona l'antic procediment de grans olles que es duien pels diferents pavellons. Ara tot se serveix directament des de la cuina amb safates individualitzades», explicà el gerent de Gesma, Rafael Romero.

Romero assegurà que aquest procés, que ha tingut un cost de 90.000 euros, «s'ha completat amb la compra d'una cinta de rentatge especial per a les palanganes i una taula específica per preparar els plats, com també uns carros especials on es col·loquen les palanganes per repartir-les després per totes les sales».

El director del Psiquiàtric, el doctor César Azpeleta, afirmà que «l'acollida entre els pacients ha estat molt bona, encara que moltes vegades els canvis són difícils d'assimilar, sobretot per als malalts psiquiàtrics».

D'altra banda, Azpeleta assenyalà que els responsables del centre han reavaluat vuit pacients «que feia molts d'anys que estaven ingressats aquí, i la situació no era la millor per a ells». El doctor assegurà que aquestes persones, deficients psíquics, han estat reubicades en un entorn més adequat per la seva malaltia, com és una residència de l'associació Amadiba.

Encara romanen al Psiquiàtric vuit pacients en la mateixa situació que els anteriors i ara s'estudia la seva situació de manera individual, per veure quina és la solució millor en cada cas. En el marc dels nous projectes prevists al mateix hospital, el gerent de Gesma explicà que durant els pròxims mesos es durà a terme la implantació de les monodosis de medicaments, motiu pel qual l'apotecaria del Psiquiàtric s'informatitzarà». Una altra de les novetats que s'implantaran serà la targeta sanitària electrònica, en principi a manera de prova per als pacients d'un pavelló.

En aquests moments, el centre disposa de 30 llits per a aguts, 65 al Psicogeriàtric, 14 per a estades llargues, 25 per a estades mitjanes, 22 a la residència mixta i 3 pacients que sofreixen brots psicòtics, a més de les 8 persones pendents d'avaluació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.