cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
11°

El PSM defensarà davant els prínceps la protecció de Son Sardina i la Real

Diferents col·lectius republicans es manifestaran dilluns a Cort


El PSM aprofitarà la visita del prínceps d'Astúries a Cort per traslladar-los la problemàtica que afecta actualment el municipi. Així, el PSM parlarà sobre temes culturals, ambientals i socials, incidint en la depredació de Son Sardina, amb el perill del segon cinturó i els hotels amb camps de golf, i la Real.

Els nacionalistes traslladaran a Felip i Letícia la importància de la llengua catalana com a eix vertebrador de la societat mallorquina, com també la seva preocupació per les bosses de pobresa existents a la ciutat.

EU-EV han anunciat la seva assistència a la recepció. Aquesta formació informarà els prínceps de la part «invisible» de Palma. Eberhard Grosske denunciarà problemàtiques socials de famílies trencades, amb discapacitats, amb problemes de droga o el fracàs escolar, en allò que ell anomena «la misèria anònima».

Des del PSOE s'incidirà en la reclamació dels drets bàsics de la ciutadania i en la concepció d'un model de ciutat turística. Però la visita oficial dels prínceps d'Astúries a Balears també té «contraprogramació». Dilluns representants de diferents col·lectius republicans es concentraran a la plaça de Cort de Palma a partir de les 17.00 hores.

La plataforma antimonàrquica, que actuarà sota el nom de Mallorca per la República, restarà a aquest indret fins que la parella reial faci acte de presència al Consell de Mallorca, a pocs metres de l'Ajuntament. D'altra banda, els portaveus de les entitats que es rebel·len contra la il·lustre visita, lliuraren ahir un manifest a les seus del Consolat, el Parlament, el Consell de Mallorca i el Consistori de Ciutat. També obsequiaren amb un capell de bufó als màxims respnsables de les institucions esmentades.

El document, que també repartiren entre els mitjans de comunicació, es posiciona contra la institució de la monarquia en considerar-la «caduca i antidemocràtica». Tanmateix defensa la república «no només com a forma de govern sinó també com a conjunt de valors democràtics, com ara la igualtat, la llibertat, laïcisme i la justícia social».

El manifest afegeix que la monarquia «és un règim instaurat pel dictador Franco i que mai s'ha sotmès a l'escrutini popular». També rebutja «l'espanyolisme ranci que representen els borbons». L'escrit està signat per les mateixes entitats que convoquen la concentració de passat demà: Alternativa per Mallorca, Maulets, Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans, Joves d'Esquerra Nacionalista (PSM), Esquerra Republicana de Catalunya, Joventuts d'ERC, Àrea de Joves d'Esquerra Unida, CGT i Els Verds.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.