algo de nubes
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 7.61°
16°

Metges i oposició denuncien que Salut manipula les llistes d'espera

La Conselleria de Salut hi descarta qualsevol tipus d'irregularitat

Un bon grapat de metges de la sanitat pública que exerceixen als hospitals de Son Llàtzer i de Son Dureta de Palma han denunciat que les xifres que ofereix la Conselleria de Salut sobre les llistes d'espera «no corresponen a la realitat, ja que moltes vegades estan manipulades».

Un dels denunciants, especialista de Son Dureta, assenyalà a Diari de Balears que «la cosa va cada vegada a més, uns dies abans d'haver de presentar les dades, ens desapareixen pacients dels nostres llistats, i uns quinze dies després tornen a aparèixer i és clar, tot això repercuteix negativament en la nostra feina perquè mai no pots tenir les consultes i les operacions programades com cal».

Segons denuncien els metges, «moltes vegades es telefona al pacient des del centre i se li comunica que la seva cita, que ja fa molts de mesos que té demanada, es canvia de dia i la nova data és per un o dos mesos després, i els malalts ens protesten a nosaltres quan el 99% de les vegades, desconeixem el perquè ens ha desaparegut el pacient».

Un parell d'especialistes de Son Llàtzer confirmaren el que ja havia assegurat el seu company, «fan el que volen amb les llistes, tot per quedar bé. Els pacients quan escolten que les llistes es redueixen i que els temps d'espera no arriben a 6 mesos, mostren la seva indignació amb nosaltres però jo crec que és molt normal, perquè a vegades per una visita del dermatòleg o l'oftalmòleg s'ha d'esperar quasi un any».

El portaveu de Salut del PSIB-PSOE, i metge de professió, Miquel Gascón, confirmà les acusacions dels seus companys. «Des del meu partit ja ho hem denunciat moltes vegades al Parlament, les llistes que presenta la consellera Castillo estan manipulades, ja que no corresponen a la realitat».

Per la seva part, fons de l'Ib-salut desmentiren les acusacions i afirmaren que «no hi ha cap tipus de manipulació de xifres a les llistes d'espera que presenta cada tres mesos la Conselleria de Salut».

Les dades oficials de finals de març 2005, assenyalen que el nombre de pacients en llista d'espera quirúrgica ha disminuït un 7,3% respecte del març del 2004, fet que suposa 800 pacients menys. En consultes externes es manté la tendència del darrer trimestre de l'any passat, i el nombre de pacients ha baixat dels 40.638 del març del 2004 als 28.778 d'enguany, fet que suposa un 29,2% menys de pacients.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.