algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Un 13 per cent dels escolars de les Illes tenen problemes d'asma

Son Dureta demana a l'IB-Salut un pla integral sobre la malaltia

S.C. Palma.
La prevalença de l'asma en la població infantil de les Illes és del 13 per cent, i del 10 per cent en adults. El nombre estimat de nins asmàtics en edats compreses entre 5 i 19 anys oscil·la entre 13.613 i 16.336, segons l'estudi Filtratge i identificació de l'asma en una població infantil de l'illa de Mallorca, elaborat per la doctora Juana María Román i el seu grup de col·laboradors.

Ahir, Dia Mundial de l'Asma, el gerent de Son Dureta, Carles Ricci, acompanyat de la doctora Juana María Román, cap del Servei de Pediatria de Son Dureta, i del doctor Joan Figuerola, va presentar les dades d'incidència de l'asma en la població infantil de les Illes.

Amb motiu del Dia Mundial de l'Asma, Son Dureta ha elaborat un manifest amb vuit punts, entre els quals insisteix en la necessitat d'ultimar un pla regional de prevenció i control de l'asma -actualment en fase d'elaboració- que abordi el maneig de la malaltia des d'una perspectiva global, tant com a problema de salut pública com en la seva dimensió clínica.

Els experts recorden als pacients amb asma i als seus familiars que hi ha cinc passes claus per millorar el control de la malaltia: «Demana al teu metge un tractament personalitzat per escrit per al control de la teva asma; pren la medicació prescrita pel metge; coneix i evita els factors que puguin desencadenar la crisi; aprèn a conèixer els símptomes d'una crisi d'asma i què has de fer».

El centre hospitalari ja disposa d'una Escola de l'Asma, en la qual participen els nins hospitalitzats o que procedeixem d'urgències, una iniciativa que s'ampliarà als que estiguin en tractament, va dir. En qualsevol cas, els nins asmàtics poden dur una vida completament normal si es tracta bé la malaltia, encara que els tractaments varien segons la gravetat de la patologia.

Diagnòstic
L'asma és una de les malalties cròniques respiratòries més freqüents a tot l'Estat. Però el problema és, segons els experts, que només es diagnostiquen el 50 per cent dels casos. Així ho reconegueren els experts i també ho ha manifestat el doctor Ferran Morell, cap del Servei de Pneumologia de l'hospital Vall d'Hebron.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.