algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els propietaris dels pisos d'HPO d'Es Galatzó en critiquen les deficiències

La promoció de l'Ajuntament acumula desperfectes i materials de molt mala qualitat


La promoció d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO) a la urbanització Es Galatzó que entregà fa unes setmanes l'Ajuntament de Calvià ha provocat algunes suspicàcies entre els seus adjudicataris amb motiu de l'elevada quantitat de deficiències que acumulen, a causa d'una «pèssima elecció dels materials i una pitjor execució de les obres», segons manifestaren els adjudicataris.

Malgrat que la gran majoria dels nous propietaris dels 32 dúplex de protecció pública que ha promogut el consistori calvianer es mostren cautelosos en les seves valoracions i que prefereixen esperar a haver remès la memòria de deficiències als responsables de les obres, hi ha algun adjudicatari que s'ha mostrat obertament indignat per les condicions dels seus immobles.

Un dels punts de coincidència en les queixes de la majoria de propietaris d'aquest complex d'HPO és la mala qualitat de les portes principals que s'han instal·lat. De fet, són pocs els que poden obrir i tancar la porta de la seva nova casa sense dificultats i en alguns casos extrems s'arriba a no poder ni entrar a l'immoble o a haver-lo de deixar obert -i fàcilment accessible per als lladres. Gairebé totes les portes presenten corbes i cruis que fan impossible tancar-les amb el pany de seguretat de tres punts, però les dificultats per fer servir fins i tot l'embarrament simple en alguns habitatges va més enllà del tolerable.

Un dels residents, que preferí no ser identificat, assegurà que «d'acord que només ens hagi costat 90.000 euros, però això no justifica que no hagin pogut fer les coses amb una mica més de cura i que hagin escollit uns materials de tan baixa qualitat com els que han emprat per construir les nostres cases».

A més dels problemes amb les portes d'entrada, un altre dels greus inconvenients en matèria de seguretat que registra aquesta promoció d'HPO de l'Ajuntament que governa Carlos Delgado (PP) és la instal·lació d'unes persianes metàl·liques just al costat de l'entrada, a peu de carrer, que poden ser forçades amb moltíssima facilitat atès el seu deficient ancoratge a la paret.

Els adjudicataris s'han queixat també que alguna de les cases ja ha estat violentada, i molts d'ells han començat a instal·lar pel seu compte mesures addicionals de seguretat, com ara un portam d'alumini per cobrir el forat que permetia entrar a les seves cases amb tanta facilitat.

Algun dels residents d'aquesta nova urbanització lamentà també la manca de delicadesa que han tingut els picapedrers a l'hora de fer els acabats. Taques de ciment per tot arreu, esvorancs als escalons a causa dels cops, multitud de rajoles mal posades -buides- que cauran aviat i un enguixat de les parets feble i molt deficient són les crítiques més comunes.

L'Ajuntament ha obert un termini que dura fins a final de mes perquè els adjudicataris de la promoció de cases protegides puguin formular les seves reclamacions. Els propietaris han advertit que si no queden satisfets amb les solucions que aporti el Consistori es plantejaran iniciar accions legals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.