Oli Caimari presenta el primer oli d'oliva de producció ecològica

Productors de 48 pobles han utilitzat la tafona durant la campanya

TW
0


El primer oli d'oliva mallorquí de producció ecològica fou presentat ahir en la seu d'Oli Caimari, empresa autora d'aquesta iniciativa que, alhora, presentà els excel·lents resultats de la campanya 2004-2005.

L'oli de producció ecològica ha estat homologat pel Consell balear de Producció Ecològica i la seva obtenció, des de la sembra fins l'embotellament, ha seguit un escrupolós procés ecològic en el qual no s'han utilitzat abonaments químics i tot el treball mecànic s'ha realitzat mitjançant sistemes de control autoritzats.

Antoni Mateu, copropietari d'Oli Caimari, comenta que «no hem elaborat molta quantitat però vèiem necessari col·locar en el mercat un oli d'aquestes característiques perquè els consumidors exigeixen més qualitat i un producte de primera categoria». Cal destacar que l'oli ha obtingut una puntuació de 8 en un panell de cata autoritzat, quan la puntuació màxima és de 9 punts.

El batle de Selva, Joan Rotger, no dubta en afirmar que aquest primer oli mallorquí de producció ecològica és «una oportunitat d'obtenir una embranzida social i econòmica per al municipi».

Els resultats de la campanya 2004-2005 per part d'Oli Caimari han estat excel·lents, «de les millors i de major quantitat que es recorda en els darrers anys», afirmen els responsables. S'han obtingut 120 tones d'oli i han acudit a la tafona de Caimari, l'única qualificada com ecològica de la illa, 380 productors de 48 municipis distints de Mallorca.

Quant a l'oli d'oliva de producció ecològica destaca la gran demanda de consumidors alemanys i, encara que per a aquest any la producció ha estat mínima, ja es prepara la pròxima temporada amb vuit-centes oliveres ecològics plantats a s'Aranjassa.