algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

El PSM negocià els Ciutats de Palma a canvi d'abstenir-se als pressuposts

Es plantejava convocatòries diferents dels premis en català i castellà

T.B. Palma.
Tot començà amb una reunió informal entre un regidor del PSOE i un altre de Esquerra Unida-Verds (EU): el primer explicà al segon que havia vist un document del PSM explicant les raons de la seva abstenció als pressuposts que no coincidien amb el que es va lliurar als mitjans de comunicació. Per exemple, al·ludia que el Govern municipal acceptava replantejar els premis Ciutat de Palma i separar la convocatòria dels premis literaris en català i castellà. Aquest comentari es va estendre ahir pels passadissos de Cort durant un dia, dilluns, d'aparent tranquil·litat institucional, on no es reuneixen comissions ni hi ha junta de portaveus.

Dos regidors del govern municipal, Pedro Àlvarez (Pressuposts) i Rogelio Araújo (Cultura) confirmaren que el PSM havia plantejat aquesta possibilitat durant la ronda de negociacions perquè els nacionalistes s'abstinguessin. Àlvarez explicà que el 98% de les peticions presentades pel PSM a canvi de l'abstenció ja estaven al programa del PP i que una altra que s'havia proposat (i que no figurava al document) s'estava considerant, concretament la referida als premis Ciutat de Palma. Rogelio Araújo aclarí que els premis en català i castellà que es faran públics el gener de 2005 es lliuraran en la mateixa convocatòria però que «per a l'any següent estudiarem si s'ha de replantejar».

Araújo va precisar, a través d'un portaveu de premsa, que la proposta s'havia pres a petició del PSM. El portaveu d'aquest grup, Pere Muñoz, no era ahir a Palma però la seva companya de grup, Maria Costa, va confirmar que PSM i l'equip de govern van parlar d'aquesta possibilitat, si bé finalment es va eliminar «perquè podia crear confusió sobre els nostres propòsits». Costa va insistir que «no es pot dir que ens abstinguéssim per això», si bé va confirmar que havien parlat de l'assumpte. Tant Antoni Roig (PSOE) com Eberhard Grosske (EU-EV) van criticar ahir l'abstenció del PSM, «a canvi de no res».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.