cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El PSM s'abstendrà en la votació dels pressuposts de l'Ajuntament

Els nacionalistes han consensuat 76 propostes amb l'equip de govern

G. MAS. Palma.
El portaveu del PSM a Cort, Pere Muñoz, anuncià ahir que la seva formació s'abstendrà en la votació dels pressuposts municipals per al 2005. Muñoz explicà que així ho han decidit perquè «ha estat possible arribar a un acord amb l'equip de govern per tal d'incloure millores i projectes bàsics per al PSM que la proposta de pressuposts no preveia inicialment».

Des del PSM se sosté que «el més fàcil hauria estat votar en contra dels pressuposts, tot i que el PP té majoria absoluta per aprovar-los, però hem partit d'un posicionament positiu i des del PP també s'ha intentat arribar a l'esmentat consens». Així i tot, Muñoz explicà que «aquests no són els pressuposts del PSM i amb el PP tenim posicions discordants amb temes com els de la Real, el segon cinturó, soterraments o aparcaments; però ha valgut la pena fer un esforç».

L'acord de consens a partir del qual el PSM s'abstendrà, i que marca un precedent a Cort ja que mai cap grup a l'oposició no s'havia abstingut o votat a favor dels comptes de l'equip de govern, es basa en l'assumpció de 76 propostes dels nacionalistes. L'acord inclou des del compromís de fer modificacions de plantilla fins a millores d'equipaments i polítiques concretes en matèria d'educació, joventut, cultura, comerç, esports, transports i circulació, sanitat i consum, personal, infraestructures i urbanisme, seguretat ciutadana, interior, turisme, participació ciutadana, habitatge i serveis socials.

També s'ha acceptat garantir el servei de porteria als centres escolars, el servei d'urgència d'escoleta de 24 hores, dotació de casals de joves, creació del Consell de Joves, aportació d'una partida per a arqueologia, la posada en marxa de l'escola de teatre i del teatre Mar i Terra.

Així mateix, s'inclou en els pressuposts la construcció de la piscina de Sant Jordi i l'adjudicació del velòdrom, dues noves línies de l'EMT i no donar per bo el projecte de quatre carrils a Jacint Verdaguer per consensuar-lo amb els veïns, professionals i partits polítics. A més, es farà efectiva la remodelació del mercat de Pere Garau, s'incrementarà la plantilla de Bombers, es rehabilitarà el mercat del Camp Redó i es dotarà de clavegueram sa Garriga, Establiments, Son Rapinya i sa Casa Blanca. Pel que fa a Emaya, s'ha aconseguit la dotació de comptadors individuals, potenciar el reciclatge i neteja a la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.