cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

Tots els sectors d'educació es mobilitzen

Els instituts reclamen doblers a Educació i l'ensenyament concertat, un conveni just

El sector de l'ensenyament de Balears està vivint uns darrers mesos molt conflictius, i la jornada d'ahir només n'és una mostra. Per una banda, els alumnes de l'institut Politècnic de Palma varen realitzar una manifestació a les portes del centre com a mesura de protesta per l'impagament d'una sèrie d'ajuts econòmics per part de la Conselleria d'Educació. Els responsables del centre denuncien que la Conselleria encara no ha fet efectiu el cent per cent del pagament d'una subvenció que estava destinada a la compra de material, el pagament dels rebuts de telèfon i electricitat, i de totes les despeses de manteniment.

Representants de la junta de delegats explicaren que «encara ens falten 12.900 euros de la subvenció, fet que suposa un 26,89% del total que ens havia d'aportar el Govern». Per un altre costat, ahir horabaixa els delegats sindicals dels treballadors de l'ensenyament concertat es manifestaren a la plaça d'Espanya de Palma per reclamar un conveni digne. Representants d'USO, FSIE, FETE i CCOO asseguraren que les negociacions pel conveni col·lectiu fa 11 mesos que estan bloquejades i que la patronal no vol negociar cap millora de les presentades pels sindicats.

Els sindicats reclamen la incorporació d'una clàusula de revisió salarial per mantenir el poder adquisitiu dels treballadors, i la reducció de la jornada lectiva del professorat, com també de la dels administratius i serveis de neteja i serveis dels centres. Així mateix exigeixen la reducció de la jornada laboral anual del personal de serveis administratius i la dignificació progressiva dels sous. El conveni de l'ensenyament privat i concertat es negocia a nivell estatal i a Balears afecta més de 3.500 treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.