algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

Majorica compleix amb el protocol i amplia el capital en 4'5 milions d'euros

Els consellers de Comerç i de Treball traslladaren ahir la notícia als sindicats i comitès

91840
Els consellers de Comerç i Treball es reuniren amb el batle de Manacor, els sindicats i comitès.

C.V./J.M.S. Manacor.
L'ultimàtum llançat pel Govern fa tres setmanes a l'empresa Majorica perquè fes efectiva l'ampliació de capital va veure ahir finalment els seus resultats més positius. Els accionistes actuals, integrats pel grup català liderat per Rafael Español i per Drasan Limited (Saga), de Majorica, materialitzaren ahir l'aportació de capital de 4'5 milions d'euros, tot respectant així el protocol signat el passat mes de juliol entre les conselleries de Comerç, de Treball, l'Ajuntament de Manacor, els sindicats i comitès d'empresa i Majorica.

L'ampliació de capital necessària per la futura viabilitat de Majorica fou confirmada ahir horabaixa pel conseller de Comerç, Josep Joan Cardona, i pel conseller de Treball, Cristòfol Huguet. Ambdós constataren que l'empresa havia enviat via fax un comprovant de l'ingrès bancari dels 4'5 milions d'euros al Banc de Santander.

«L'aportació de capital significa la tranquil·litat i la garantia de futur per Majorica a Manacor», manifestà Cardona, que ahir horabaixa es desplaça fins a Manacor, acompanyat pel conseller de Treball per tal de mantenir un reunió amb el batle de Manacor, Antoni Pastor, i els representants sindicals, així com els comitès d'empresa.

El conseller Cardona va donar molta d'importància a aquesta nova injecció ja que significa «no només el compliment del protocol i del conveni de creditors, sinó també capitalitzar» i així poder fer front al pagament de les indemnitzacions destinades a les prejubilacions i acomiadaments. Sense aquesta nova injecció res d'això hauria estat possible. No obstant això, «encara resta molt per fer i és cert que hi ha hagut molt nerviosisme», reconegué Cardona.

Sobre la presumpta comercialització de productes amb la marca Majorica fabricats a les factories que té Saga a Àsia, el conseller de Comerç va aclarir que el Govern «no en té constància» i «ens consta que la producció es fa aquí». Més encara, Cardona advertí que si l'empresa incomplís el protocol en aquest sentit, «el Govern emprendria accions». La fabricació de perles als centres asiàtics i la seva posterior venda amb la marca Majorica ha estat denunciada pels sindicats i comitès. Ambdós consellers volgueren transmetre tranquil·litat al personal de Majorica i anunciaren que tenien «clares les passes a seguir» en el cas que l'empresa no hagués acomplert el protocol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.