cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Gran èxit del cicle «Cultura, terra i vi» dels cellers Jaume Mesquida

Les instal·lacions es preparen per celebrar el seu seixantè aniversari

M. PUIGRÒS.Porreres
Els cellers Jaume Mesquida de Porreres comencen a preparar-se per celebrar el 60è aniversari de la seva fundació. Així, l'any 2005 l'empresa titular desenvoluparà un seguit d'activitats que marcaran l'efemèride.

Des que la gerent Bàrbara Mesquida assumí la direcció de les instal·lacions, ha aconseguit revitalitzar-les. Un dels elements més nous ha estat el primer cicle «Cultura, terra i vi» que ha harmonitzat a la perfecció elements culturals mallorquins vinculats d'una manera o de l'altre amb el món vinícola. Les sessions finalitzen la setmana vinent amb la darrera de les conferències programades.

Bàrbara Mesquida en realitzà una valoració molt positiva. «Sense cap dubte haurem de repetir aquest programa, perquè ha tingut un èxit d'acollida impressionant».

Una de les activitats més aplaudides i reclamades pel públic ha estat un tast de vins que s'ha allargat tres setmanes als cellers mateix de Jaume Mesquida. Amb motiu del nombrós públic interessat, s'hi havien d'organitzar dos grups. Un total de trenta persones ha gaudit d'una introducció al món de l'enologia. És molt probable que el mes de gener es torni a repetir aquesta experiència.

El tast de vins ha estat a càrrec dels enòlegs Bàrbara Mesquida i Josep Maria Barnés, que han explicat els procediments per als blancs, els rosats i els negres. El cicle «Cultura, terra i vi» acabarà de manera oficial el 27 de novembre amb la conferència Literatura i vi: quan l'art es beu, impartida pel professor Xavier Ronedo.

Jaume Mesquida ha realitzat una aposta forta per vincular els seus productes amb la cultura. Per al pròxim 2 de desembre, ha organitzat al convent de la Missió de Palma una exposició de capses de vi, pintades a mà, i de manera exclusiva per l'artista Maria Torrens, que després es podran adquirir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.