algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

«A Vigo ens han llançat ous, cremat l'exposició i tallat les amarres del nostre vaixell»

La mallorquina Sofia Alomar coordina el programa d'educació mediambiental de Greenpeace

MARIA QUESPalma.
L'organització ecologista Greenpeace, està duent a terme una campanya per defensar les profunditats marines de la pesca d'arrossegament. Aquesta setmana el vaixell de Greenpeace, Esperanza ha viscut uns dies molt tensos en el port de la ciutat gallega de Vigo, on ha patit un gran rebuig per part de la població de la ciutat, armadors i de l'autoritat portuària.

La mallorquina Sofia Alomar, és la coordinadora del programa d'educació mediambiental que l'organització ecologista du a tots els ports on atraca el seu vaixell, i ha viscut de primera mà la situació. Acabada d'arribar a Mallorca explica a Diari de Balears: «Davant la violenta manifestació dels armadors gallegs del dimecres i la decisió de l'autoritat portuària de no garantir la seguretat de l'Esperanza es va decidir suspendre totes les activitats amb els centres educatius que ja estaven programades i la jornada de portes obretes que teníem prevista per al cap de setmana, per això jo he tornat a Mallorca».

L'organització tenia planificades visites de centres educatius de la comarca on nins i nines podien conèixer el vaixell de Greenpeace per dins i una exposició que estava preparada sobre la protecció dels oceans, però «els manifestants de dimecres varen cremar part dels panells de l'exposició, varen tallar els amarraments i ens varen llançar ous al vaixell» comentà Alomar.

El que crida més l'atenció és que l'autoritat portuària de Vigo, prohibís l'entrada el dimecres matí a una vintena de periodistes convocats en una roda de premsa per Greenpeace que s'havia de dur a terme dins el vaixell, mentre que l'horabaixa els manifestants entraren amb molta facilitat i sense cap impediment per part de l'Autoritat portuària. Davant aquest fet Greenpeace ha decidit per precaució cancel·lar totes les seves activitats al port gallec.

Posats en contacte amb María José Caballero, responsable dels programes dels Oceans de Greenpeace que està al vaixell a Vigo en va explicà que els armadors havien organitzat una nova manifestació a la ciutat durant l'horabaixa d'ahir i «davant l'incompetència de les autoritats i que l'autoritat portuària no ens garantia la seguretat varen decidir que el vaixells salpàs i que fondejàs fora del port». Caballero diguè que no sap si seguiran amb la seva campanya a Vigo, però el que té clar és que sí seguiran amb la campanya per evitar la pesca d'arrossegament en les gran profunditats, practicada entre altres per vaixells de nacionalitat espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.