algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els discapacitats psíquics prenen la paraula i defensen els seus drets com a ciutadans

El centre ocupacional d'Aproscom va acollir la III trobada autonòmica d'autogestors de les Illes

A.B./J.M.S. Manacor.
«Som com els altres, amb els mateixos sentiments. Ens equivocam però som responsables i assumim aquesta responsabilitat en funció de les nostres capacitats i limitacions. Hem de seguir endavant perquè som l'exemple per aquells que vénen darrera. Hi ha molt de camí per recórrer». Tenen la paraula i volen reivindicar els seus drets.

Aquestes són algunes de les conclusions extretes de la trobada nacional d'autogestors que es va celebrar aquest estiu a Saragossa. Ahir, i amb l'objectiu de posar en comú tot allò que es va dir a la trobada i també per compartir noves experiències i inquietuds, va tenir lloc a Manacor, en el centre ocupacional d'Aproscom, la III trobada autonòmica d'autogestors de les Illes coordinada per la Federació Balear d' Organitzacions en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual (FEAPS).

Assistiren a l'encontre un total de 45 autogestors i 11 persones de suport de totes les Illes. Durant tot el matí compartiren experiències. Aquests grups d'autogestors estan formats per persones amb discapacitat psíquica que treballen de valent per reivindicar els seus drets com a persones i com a ciutadans. Maria, Rogelio i Sarai, són tres autogestors que varen estar a Saragossa i comentaven entusiasmats el seu viatge. «Hem fet molts amics. Allà en els diferents grups parlàvem de tot allò que ens preocupa. De coses personals, d'actualitat, un poc de tot. Férem nous amic i coneguérem gent d'altres indrets».

El programa d'autogestor, segons explicava el gerent, Juanjo Sánchez i la coordinadora, Marta Mayordomo, neix d'un programa de subvenció del 0,5 % de l'IRPF. Fomenta l'autonomia i la determinació. Genoveva Illescas, una de les persones de suport, comentava que aquest programa és molt positiu. «Són molt especials, els hi encanta la possibilitat de reunir-se amb amics, prendre les seves pròpies decisions. Donar-los la paraula els fa molt de bé».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.