cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

El jurat popular inculpa només l'assassí de Maria Antònia Colom

Absolen els altres tres acusats en el crim de la funcionària el 2002

El jurat popular ha declarat Patricio Arturo G.V. culpable de l'assassinat de Maria Antònia Colom Vich, la funcionària del Govern que va ser degollada la nit del 5 al 6 de novembre del 2002 a Santa Maria i el cadàver de la qual va ser cremat i abandonat en una cuneta de la carretera Inca-Llubí. El cadàver de la dona va ser trobat una setmana després.

El jurat va declarar innocents els altres tres processats: Olivia C.J., de 34 anys, que era acusada de ser la instigadora del crim; Francisco Javier C.C., de 26 anys, i María Encarnación H.S., de 27, ambdós acusats d'encobriment. Després d'escoltar el veredicte, el jutge Eduardo Calderón absolgué aquests tres darrers. El jutge haurà d'emetre una sentència condemnatòria per assassinat contra Patricio Arturo G.V.

El jurat popular va estar reunit 48 hores i a les 21.00 hores d'ahir va emetre el seu veredicte. Així, el jurat considerà provat que dia 5 de novembre cap a les 22.00 hores, Patricio Arturo era a casa de Maria Antònia Colom, al carrer del Baró de Pinopar a Palma, i la va convèncer per anar amb el cotxe d'ella a Santa Maria. En un pàrquing d'aquest municipi la va atacar per l'esquena i la va degollar. Després, segons el dictamen del jurat, va cremar el seu cos en una cuneta de la carretera Inca-Llubí perquè no pogués ser reconegut i el va deixar abandonat allà mateix. Després de deixar el cadàver va anar a casa d'Olivia, a Son Roca, va contar el que havia succeït i es va rentar la sang. Tot seguit va dur el cotxe de Maria Antònia al polígon i li va calar foc.

El jurat, per unanimitat, ha trobat culpable d'assassinat Patricio Arturo G.V. Per aquest delicte, tant el fiscal Juan Carrau com l'acusació particular, exercida pel lletrat Ramon Riutord, demanen una condemna de 20 anys de presó i que s'indemnitzi els hereus de la víctima amb 180.000 euros.

Patricio Arturo també ha estat declarat culpable de robar joies a Maria Antònia Colom i per aquest furt s'ha sol·licitat una condemna d'un any i mig de presó. Un total 21'5 anys de presó és la petició de condemna per al jove. Per la seva banda, Bartomeu Oliver, advocat defensor de Patricio Arturo G.V., va demanar per al seu client la mínima condemna per assassinat, que és de 15 anys de presó. Patricio Arturo G.V. i Maria Antònia Colom eren parella i vivien a Son Roca. En el mateix habitatge hi acolliren Francisco Javier C.C. i María Encarnación H.S.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.