nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Un potent grup immobiliari negocia l'adquisició dels terrenys de Majorica

La signatura de l'opció de compra de la illeta es podria fer efectiva la setmana que ve


Els gairebé 20.300 metres quadrats que ocupa la superfície de la illeta on s'ubica la fàbrica de perles Majorica a Manacor podrien passar a noves mans la setmana vinent. Les negociacions entre un important grup immobiliari illenc i els propietaris de Majorica poden dur en els pròxims dies a una signatura d'opció de compra de l'àrea on s'ubica la factoria de perles a la localitat.

Aquest extrem fou confirmat ahir pel mateix grup immobiliari, Rustic Corporacion Inmobiliaria.

La portaveu d'aquesta societat, Kerstin Coll, avançà a Diari de Balears que «mantenim negociacions serioses des de fa gairebé un mes amb els propietaris de Majorica, que estan molt interessats a vendre aquest solar». No obstant això, la representant matisà que «encara estam pendents de la signatura final que, si tot va bé, es podria materialitzar la setmana vinent».

El grup disposat a adquirir la illeta de la firma manacorina explicà que «es pretén construir una important promoció amb un conjunt de locals comercials de grans dimensions», segons Coll. A més, afegí que «la promoció s'executarà per etapes i d'acord amb la demanda». La portaveu no volgué entrar més en detalls: «Podria destorbar les negociacions, ja que coneixem l'existències d'altres grups inversors i immobiliaris interessats en aquesta compra».

S'ha de recordar que l'Ajuntament de Manacor aixecà la suspensió de llicències en relació amb la xifra de 20.300 metres quadrats, on la densitat d'edificació al municipi permet edificar 273 habitatges. La suspensió esmentada va ser possible pel conveni urbanístic que la Sala va signar amb Majorica. A banda de mantenir la densitat edificatòria, el Consistori es compromet a mantenir la classificació actual de sòl urbà d'ús residencial durant cinc anys a partir de la firma del conveni .

Segons ha pogut saber aquest diari, el preu del solar de la illeta es pot acostar a 15 milions d'euros. Aquesta és, si fa no fa, la mateixa quantitat que deu Majorica tant als bancs com als creditors. Aquesta xifra prové del moment en què els uns i els altres decidiren condonar part del deute arrossegat per l'empresa i que s'havia valorat en 30 milions més o manco, tot reduint-lo a la meitat.

En l'acord també s'hi estipula que un pic venuts els terrenys de la factoria, tota la producció de perles i joies es traslladarà al polígon industrial de Manacor. En aquests moments, només s'hi fabriquen joies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.