cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Els veïns denunciaran la Sala si deixa construir al Molí d'en Regalat

Els independents temen que UM «amagui interessos urbanístics»

La decisió del Consell de ratificar que els terrenys del Molí d'en Regalat són urbans ha generat tot tipus de reaccions adverses.

Els veïns de Montferrutx, que sempre han defensat que aquests terrenys havien de ser requalificats com a rústics, han mostrat la seva indignació respecte d'això i han advertit que «en el cas que l'Ajuntament doni llicència per urbanitzar, interposarem un contenciós perquè aquests terrenys s'han qualificat com a urbans per una errada tècnica. Aquesta zona mai no ha format part del pla parcial de la urbanització de Montferrutx». Així es manifestava Joan Fiol, portaveu de l Associació de Veïns de Montferrux.

Respecte a les declaracions fetes pel conseller del Territori, Bartomeu Vicens a Diari de Balears, Fiol afirmava que «el conseller defensa els interessos de la promotora contra la legalitat vigent i contra els interessos dels ciutadans. A més menteix perquè encara no hi ha res firmat amb la propietat». Cal recordar que Vicens manifestà que «em consta que hi ha un acord amb els propietaris per construir uns quants habitatges».

Per la seva banda, el batle d'Artà, Rafel Gili (UM), confirmava que «no hi ha cap conveni però sí que hem tingut un contacte amb la promotora i està disposada a aseure's a negociar. Només tenim dues opcions: o arribar a un acord a declassificar i comprar. Els terrenys estan valorats en 2,4 milions d'euros no estam disposats a hipotecar l'Ajuntament de per vida».

Per la seva banda, Margalida Tous (UIA) manifestà que sabíem que aquests terrenys eren urbans. No hem vist l'informe del Consell. Segons comenten sembla que s'ha arribat a un acord. Nosaltres sí que teníem un bon conveni amb la promotora que incloïa la finca de Betlem. L'equip de govern actual han tornat les claus d'una manera molt ràpida. El nostre temor davant la política d'UM és que darrere de tot això no s'hi amaguin altres interessos urbanístics. En el nostre conveni es preveien la cessió de dos habitatges per al poble. UM en aquell moment no va estar d'acord amb aquest conveni».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.